Filmul „Big Eyes. Ferestrele Sufletului” are premiera în cinematografele românești pe 20 februarie

De: Carmen Ulian / 16.02.2015, 12:00
Filmul
Filmul "Big Eyes. Ferestrele Sufletului/ Big Eyes", regizat de Tim Burton și cu Christoph Waltz și Amy Adams în distribuție, va avea premiera în cinematogralele din România pe 20 februarie, potrivit distribuitorului Forum Film România.
Pelicula „Big Eyes. Ferestrele Sufletului/ Big Eyes”, care i-a adus actriței Amy Adams un Glob de Aur în 2015, la categoria cea mai bună actriță în rol principal într-un film de comedie sau musical, este o dramă bazată pe povestea adevărată a pictoriței Margaret Keane, despre succesul fenomenal al artistei în anii 1950 și dificultățile de ordin legal pe care artista le-a întâmpinat apoi din cauza soțului său, care a susținut că el este autorul lucrărilor în anii 1960.
 
Filmul, regizat de Tim Burton, i-a adus lui Christoph Waltz o nominalizare la Globul de Aur pentru cel mai bun actor, producția mai obținând o nominalizare pentru cel mai bun cântec original („Big eyes”, interpretat de Lana Del Rey).
 
Amy Adams, în vârstă de 40 de ani, este o actriță americană cu o carieră fulminantă în ultimul deceniu, perioadă în care a fost nominalizată de cinci ori la premiile Oscar, pentru rolurile din filmele „Gândăcelul/ Jonebug” (2005), „Îndoiala/ Doubt” (2008), „Luptătorul/ The Fighter” (2010), „The Master” (2012) și „Țeapă în stil american/ American Hustle” (2013). Actrița americană a făcut și alte roluri memorabile în filme precum „Prinde-mă! Dacă poți/ Catch Me If You Can”, „Războiul lui Charlie/ Charlie Wilson’s War”, „O noapte la muzeu 2/ Night at the Museum: Battle of the Smithsonian”, „Julie și Julia/ Julie & Julia”, „Păpușile Muppets”, „Pe drum/ On the Road” și „Man of Steel: Eroul”.

 
Recompensat cu două premii Oscar, Christoph Waltz, în vârstă de 58 de ani, provine dintr-o familie implicată în lumea teatrului. Mama sa, Elisabeth Urbancinc, era costumieră, iar tatăl său, Johannes Waltz, era scenograf. Starul de origine austriacă a urmat voința bunicilor săi, ambii actori, și a studiat la Viena și la celebra școală Lee Strasberg din New York. Waltz a debutat pe micul ecran în filme de televiziune și seriale în limba germană, precum „Der Tanz mit dem Teufel” („Dans cu diavolul”, n.r.) și „Feuer und Schwert”, bazat pe legenda lui Tristan și a Isoldei. După rolul din „Ticăloși fără glorie/ Inglorious Basterds”, regizat de Quentin Tarantino, film care l-a făcut cunoscut la nivel internațional, actorul a mai jucat în „Doamne… ce măcel! / Carnage”, din 2011, în regia lui Roman Polanski, și „Viespea Verde / The Green Hornet”, din același an, regizat de Michel Gondry.
 
Tim Burton, în vârstă de 56 de ani, este considerat unul dintre cei mai talentați regizori americani ai generației sale. A devenit cunoscut publicului larg la sfârșitul anilor 1980, cu filmul „Viață de stafie/ Beetlejuice” și, apoi, cu două pelicule din seria „Batman” – „Batman” (1989) și „Batman se întoarce/ Batman Returns” (1992). Este renumit pentru universul său cinematografic care combină într-un mod original goticul și fantasticul, în filme devenite culte, precum „Edward Mâini-de-foarfece/ Edward Scissorhands” (1990), „Atacul marțienilor!/ Mars Attacks!” (1996) și „Legenda călărețului fără cap/ Sleepy Hollow” (1999).