Filmul cel mai vizionat de români în 2012

De: Gabriela Voicu / 18.01.2013, 16:00
Filmul cel mai vizionat de români în 2012
Peste 378.000 de români au urmărit, în primele cinci săptămâni de la lansare, prima parte a unei trilogii faimoase care a cucerit întreg mapamondul.

„Hobbitul – O călătorie neașteptată”, prima parte a trilogiei bazate pe celebrul roman al lui J.R.R. Tolkien, a fost filmul cu cele mai multe bilete de cinematograf vândute în România până în prezent.

Peste 378.000 de români au urmărit povestea simpaticului hobbit Bilbo Baggins, în primele cinci săptămâni de la lansare.

„Hobbitul” este prologul poveștii prezentate în seria „Stăpânul Inelelor” și a fost regizată tot de Peter Jackson. Jackson a dus povestea la un nivel remarcabil din punct de vedere vizual, realizând scene spectaculoase, redate în imagini 3D, care au proiectat spectatorii și mai aproape de universul fascinant creat de J.R.R. Tolkien. Regizorul reușește să incite imaginația spectatorilor și să îi poarte într-un tempo alert pe târâmuri misterioase, din casa confortabilă a hobbitului direct în lupte încrâncenate cu creaturi înfricoșătoare.

Alături de Bilbo Baggins, spectatorii pornesc către regatul pierdut al gnomilor, Erebor, care trebuie să îl redobândească de sub stâpânirea dragonului Smaug. Abordat pe nepusă masă de vrăjitorul Gandalf cel Sur, Bilbo se alătură unui grup vesel de 13 gnomi, conduși de legendarul războinic Thorin Scut de Stejar. Călătoria lor îi va purta în Țara Pustietății, pe tărâmuri înșelătoare, pline de goblini, wargi, orci și vrăjitori. Deși ținta lor se află la răsărit, către Muntele Singuratic, ei trebuie mai întâi să treacă prin tunelurile goblinilor, unde Bilbo o întâlnește pe creatura care îi va schimba pe vecie viața… Gollum. Singur cu Gollum, pe malurile unui lac subteran, neștiutorul Bilbo Baggins descoperă că posedă un curaj și o ingeniozitate care îl surprind chiar și pe el și intră și în posesia „prețiosului” inel al lui Gollum, de care se leagă soarta întregului Pământ de Mijloc într-un mod pe care Bilbo nici nu și-l poate imagina.

Lansare următoarei părți a trilogiei „Hobbitul” este așteptată la finalul acestui an.