Filmul derbiului Rapid – Steaua

Apropo.ro / 21.03.2008, 10:07
Filmul derbiului Rapid - Steaua
Rapid si Steaua trebuia sa dispute aseara una dintre cele mai importante intalniri din istoria confruntarilor directe

Rapid si Steaua trebuia sa dispute aseara una dintre cele mai importante intalniri din istoria confruntarilor directe deoarece formatia care pierdea acest joc iesea din lupta pentru titlu.

Din nefericire, meciul a fost intrerupt in minutul 73, la scorul de 1-0 pentru giulesteni, din cauza spectatorilor care au inceput sa arunce cu obiecte inspre teren, unul dintre acestea lovindu-l in cap, chiar pe arbitrul partidei, Alexandru Deaconu.

Prima repriza a fost aprig disputata, ambele echipe incercand sa fructifice macar una din ocaziile create, cu un plus pentru rapidisti, care si-au creat mai multe ocazii de poarta.

Prima actiune a meciului il are in prim plan pe Dayro Moreno, care suteaza la poarta aparata de Coman, dar traiectoria balonului nu prinde cadrul portii.

Desi meciul are ritm, miza partidei si-a pus amprenta asupra jucatorilor ambelor echipe, care trimit multe pase gresite la mijlocul terenului.

Rapidul incepe sa controleze jocul si reuseste sa puna in pericol poarta Stelei, prin Herea, care trimite o centrare periculoasa in fata portii, Zapata scapa mingea de sub control, dar Radoi intervine salvator, reusind sa indeparteze pericolul.

Sapunaru Prima mare ocazie de gol apartine tot rapidistilor, prin Sapunaru, care trimite un sut puternic spre vinclul portii, dar portarul columbian are un reflex de senzatie si trimite balonul in corner.

In minutul 26, Steaua are ocazia deschiderii scorului prin Pepe Moreno, care scapa singur cu portarul, dar isi prelungeste prea mult balonul, permitandu-i astfel lui Coman sa iasa la timp dintre buturi si sa-i sufle mingea atacantului columbian.

Rapidistii preseaza in continuare, iar in minutul 32, Zapata are din nou o interventie salvatoare la sutul puternic expediat de Cesinha, pe care il respinge in corner.

In finalul primei reprize, Radoi comite un fault dur, in stilu-i caracteristic, asupra lui Joao Paulo, dar scapa nepedepsit.

Dupa aceasta faza, arbitrul fluiera sfarsitul primei reprize, care se incheie la egalitate 0-0.

La pauza, giulestenii sunt nevoiti sa il scoata de pe teren pe Dani Coman, din cauza unei accidentari suferite in timpul jocului, si sa il introduca pe Elinton Andrade, portarul de rezerva al Rapidului.

Partea secunda debuteaza cu o mare ratare a lui Dayro Moreno, care in urma unei pase primite de la Mendoza, ramane singur cu Andrade, insa sutul spre coltul lung, ocoleste cadrul portii acestuia.

In minutul 68, Rapid reuseste sa deschida scorul prin Sapunaru, care profita de o respingere gresita a portarului Stelei, si trimite un sut din prima, cu pamantul, in plasa portii aparate de Zapata.

La trei minute de la deschiderea scorului, incep sa se petreaca faze incredibile pentru un meci de fotbal, arbitrul Deaconu este lovit in cap cu un obiect aruncat din tribuna si este decis sa puna capat meciului.

Dupa ce isi revine din socul loviturii primite, iese la marginea terenului si poarta o discutie cu observatorul partidei, Valentin Alexandru.

In urma discutiei cu acesta, arbitrul decide sa reinceapa jocul, insa suporterii au continuat sa arunce cu obiecte spre teren in ciuda avertizarilor emise de la statia de amplificare, moment in care Deaconu decide sa opreasca definitiv meciul.

Aceste evenimente nefericite ar putea sa aiba repercursiuni grave asupra clubului Rapid, care pe langa amenda si suspendare a terenului, risca sa piarda acest meci cu 3-0, la masa verde.