Filmul „La giovinezza”, cu Mădălina Ghenea, în competiţia oficială la Cannes 2015

Apropo.ro / 19.04.2015, 09:00

Filmul
Filmele din selecţia oficială a celei de-a 68-a ediţii a Festivalului de la Cannes au fost anunţate într-o conferinţă de presă organizată la Paris la care au participat delegatul general al evenimentului, Thierry Frémaux, şi Pierre Lescure, preşedintele manifestării.

În competiţie participă filme ale unor regizori consacraţi precum: Maïwenn, Nanni Moretti, Joachim Trier, Gus Van Sant, Matteo Garrone. În afara competiţiei va fi proiectat, printre altele, un film de Woody Allen.

Printre filmele care participă în competiţia oficială, se află şi La giovinezza / Youth, care va fi distribuit în România de Independenţa Film.

În regia lui Paolo Sorrentino (Oscar anul trecut pentru Cel mai bun film străin – La grande bellezza) şi beneficiind de o distribuţie de zile mari – Rachel Weisz, Michael Caine, Jane Fonda, Harvey Keitel – „La giovinezza” se bucură de participarea Mădălinei Ghenea. Modelul român în vârstă de 26 de ani joacă rolul unei Miss Univers.
‘Filmul spune povestea a doi bătrâni prieteni – un dirijor şi compozitor, pe de o parte, şi un regizor, pe de altă parte -, care se gândesc la cât timp le-a mai rămas de trăit, în timp ce îşi petrec vacanţa în Munţii Alpi. Filmul urmăreşte eforturile celor doi de a se întoarce la cariera lor, precum şi relaţiile pe care le au cu copiii lor, dar şi modul în care aceştia interacţionează cu ceilalţi oaspeţi ai hotelului la care sunt cazaţi.
Filmările au avut loc în Italia, Elveţia şi Marea Britanie.

În secţiunea Un Certain Regard vor concura şi două lungmetraje regizate de cineaştii români Radu Muntean (Un etaj mai jos) şi Corneliu Porumboiu (Comoara).

Pentru prima dată în istoria Festivalului, fotoliul de preşedinte al juriului va fi ocupat anul acesta nu de una, ci de două persoane. Este vorba de fraţii Joel şi Ethan Coen. Actriţa şi regizoarea Isabella Rossellini va prezida juriul Un Certain Regard. Isabella Rossellini este fiica regizorului italian Roberto Rossellini şi a actriţei de origine suedeză Ingrid Bergman, cea care la ediţia aceasta se află şi pe afişul Festivalului.

Independenţa Film va distribui în România cinci dintre filmele care vor fi proiectate – atât în Competiţie, cât şi în afara ei – la Festivalul Internaţional de Film de la Cannes 2015, ediţia 68, care se va desfăşura în perioada 13 – 24 mai.

La Tête haute / Standing Tall, de Emmanuelle Bercot
La giovinezza / Youth, de Paolo Sorrentino
Our Little Sister / Umimachi Diary, de Hirokazu Kore-Eda
The Assassin / Nie Yinniang, de Hou Hsiao Hsien
Dheepan / Dheepan, de Jacques Audiard