Filmul „Nobody Wants the Night” va deschide festivalul de Film de la Berlin 2015

De: Carmen Ulian / 10.01.2015, 15:00
Filmul
Lungmetrajul "Nobody Wants the Night", regizat de Isabel Coixet, cu actrița franceză Juliette Binoche în rolul principal, va deschide ediția din 2015 a Festivalului Internațional de Film de la Berlin.

Această peliculă va fi proiectată în competiția internațională a Berlinalei și va avea premiera mondială pe 5 februarie. Juliette Binoche, câștigătoare a premiului Oscar pentru rolul din „Pacientul englez”, joacă în „Nobody Wants the Night” alături de actrița japoneză Rinko Kikuchi și de starul irlandez Gabriel Byrne.

Acest film are o acțiune plasată în anul 1908, în Groenlanda, și relatează, potrivit producătorilor, povestea „unor femei curajoase și unor bărbați ambițioși care pun totul la bătaie pentru dragoste și glorie”. Pelicula, care este o coproducție Spania-Franța-Bulgaria, a fost turnat în Norvegia, Bulgaria și Spania.

„Isabel Coixet a creat un portret impresionant și receptiv pentru două femei aflate în circumstanțe extreme”, a declarat Dieter Kosslick, directorul Berlinalei.

Dieter Kosslick a precizat, de asemenea, că „Nobody Wants the Night” este primul film care va fi proiectat cu noul sistem de sunet Dolby Atmos în principala sala de proiecții a Berlinalei – Berlinale Palast.

Citește mai multe detalii pe Mediafax