Filmul „Periferic” – cele mai multe nominalizări la Gopo 2012

Redacția / 21.02.2012, 13:07
Filmul „Periferic” – cele mai multe nominalizări la Gopo 2012
Lungmetrajul "Periferic", de Bogdan George Apetri, a obţinut cele mai multe nominalizări la gala premiilor Gopo 2012 - 12 -, printre care cele pentru cel mai bun film, cea mai bună actriţă în rol principal (Ana Ularu) şi cel mai bun debut.

Un număr record de filme – 98 de titluri – produse sau coproduse de companii româneşti şi lansate pe marile ecrane sau în circuitul festivalier anul trecut, au fost înscrise în cursa pentru nominalizările la premiile Gopo 2012.

Filmul „Aurora„, de Cristi Puiu, a obţinut 10 nominalizări, printre care cele pentru cel mai bun regizor şi cel mai bun actor în rol principal, iar „Loverboy„, de Cătălin Mitulescu a fost nominalizat la nouă categorii de premii.

Gala premiilor Gopo 2012 va avea loc în Bucureşti, pe 26 martie.
După anunţul nominalizărilor la cea de-a şasea ediţie a premiilor Gopo, peste 400 de profesionişti activi din toate domeniile industriei de film româneşti vor fi invitaţi să voteze câştigătorii trofeelor din acest an, fie în plic sigilat, prin poştă, fie online, prin intermediul unui mecanism de vot asigurat de prestigioasa firmă de audit şi consultanţă PricewaterhouseCoopers, cu care organizatorii galei au demarat, în 2011, un parteneriat.

Gala premiilor Gopo este organizată de Asociaţia Pentru Promovarea Filmului Românesc (APFR), cu sprijinul Babel Communications şi al Centrului Naţional al Cinematografiei (CNC).