Filmul “Poveste de dragoste”, prin ochii regizoarei Cristina Iacob

De: Nicoleta Nicolae / 18.11.2015, 13:00
Filmul “Poveste de dragoste”, prin ochii regizoarei Cristina Iacob
Cristina Iacob a filmat “Poveste de dragoste” în 2013, însă post producţia filmului a fost amânată pentru ca în acea perioada erau programate filmările pentru #Selfie. “#Selfie” a fost primul ei lungmetraj distribuit în cinematografe, pentru că ţinea de un context anume, de o stare a unei anumite generaţii şi de un moment în care publicul avea nevoie să primeasca un astfel de film. Rezultatele filmului (peste 100.000 spectatori) au aratat că decizia a fost corecta.

Poveste de dragoste este un film atemporal, el va rezona cu toate generaţiile, indiferent de anul în care îl vor vedea. Acum am considerat că este momentul cel mai bun pentru a-l dărui publicului.„, a menţionat Cristina.

 

Pentru regizoarea filmului “Poveste de dragoste”, „nu exista iubire perfectă şi nici relaţie perfectă. Sunt zile când ne trezim morocănoşi şi zile cand zburdăm de fericire. Sunt momente de îndoială, provocări care n-ar trebui să destrame o iubire sinceră. Aceste provocări ar trebui să întărească o relaţie. Cred ca ar trebui să mai lăsăm de la noi, să învăţăm să comunicam sincer şi să luptăm pentru dragoste. Despre asta este vorba în film.

 

Lungmetrajul “Poveste de dragoste”este un film despre iubirea dintre doi tineri artişti din zilele noastre. În preajma sărbătorilor de iarnă, într-un oraş vechi şi fermecător din Transilvania, Sebastian şi Aprilia încep o frumoasă poveste de dragoste.  Doar că nu e atât de simplu cum pare. Aflată în aria de influenţă a trei bărbaţi cu personalităţi puternice, Aprilia este nevoită să găsească echilibrul între viaţa de adult şi alegerile unei inimi de copilă.  E vremea Crăciunului şi viata îi rezervă acestei tinere frumoase şi talentate doar cadourile pe care este suficient de puternică să le primească. Dragostea învinge întotdeauna, sau nu?

 

Scenariul filmului este semnat de Cristina Iacob şi Dan Chiriac. Poveste de dragoste a avut parte de o echipă de excepţie. Imaginea îi aparţine lui Viorel Sergovici, scenografia este semnată de Călin Papură, iar costumele de Doina Levintza. Montajul a fost realizat de Ovidiu Văcaru şi Cătălin Cristuţiu, iar muzica originală aparţine HaHaHa Production. Sunet, Dragoş Stanomir, iar mixajul, Cristinel Şirli (Creative Sound). Poveste de dragoste este produs de MediaPro Entertainment şi Zazu Film.

Actorii Raluca Aprodu, Dragoş Bucur, Gabriela Popescu, Vlad Zamfirescu şi Alina Chivulescu au descris relaţia cu Cristina într-un scurt clip pe care îl puteţi vedea mai jos.

Data de lansare a filmului este 27 noiembrie 2015, iar distribuitorul este Zazu Film.

Este un film care va mângâia suflete şi care va trezi o stare extrem de bună în spectatori. Acest film este o bucată din mine pe care vreau să o dăruiesc tuturor celor care vor vedea filmul. “, a adăugat Cristina Iacob.

Despre Cristina Iacob

Cristina Iacob este o tânără regizoare şi scenaristă, licenţiată în regie de film si absolventă a unui masterat în cinematografie în cadrul London Film.

A regizat până în prezent 3 lungmetraje: “#Selfie” (cu: Crina Semciuc, Olimpia Melinte), “Poveste de dragoste“(cu: Raluca Aprodu, Dragoş Bucur), şi sequelul de la “#Selfie” , “#Selfie2 ” care a fost filmat în acest an şi acum se află în postproducţie.

Anul trecut, #Selfie, în regia Cristinei Iacob a fost lansat în cinematografe şi s-a bucurat de un real succes: peste 100.000 spectatori.

“In film la Nasu’ “ – mediu-metraj(2012), “Zestrea” – scurt-metraj(2011), “Mircea Veroiu” – documentar (2010), “Raport despre indiferenta”- scurtmetraj(2010) sunt alte câteva titluri semnate de Cristina Iacob.

 

Scurtmetrajul „Zestrea” a fost selecţionat la Cannes Short Film Corner, Festivalul Internaţional Dakino, Festivalul Internaţional de Film Cinemaiubit, Ruby Mountain Film Festival USA, unde a câştigat şi premiul pentru cel mai bun film de scurtmetraj studenţesc, iar “În film la Naşu’ “ a fost  selecţionat la nenumărate festivaluri internaţionale şi a obţinut premiul pentru pentru cel mai bun scurtmetraj de comedie la  Eugene International Film Festival, în SUA.

 

Cristina Iacob este Preşedintele Asociaţiei Scenariştilor Români(ASCER).