Filmul românesc, promovat pe internet

Apropo.ro / 19.07.2004, 14:43
Filmul românesc, promovat pe internet
Un site care promoveaza cinematografia româneasca în lume și are ca principal obiectiv relansarea producției autohtone de filme a fost lansat de curînd la adresa www.romfilmpromotion.ro. Prin www.romfilmpromotion.ro, profesioniștii filmului din strainatate pot afla, în

Un site care promoveaza cinematografia româneasca în lume și are ca principal obiectiv relansarea producției autohtone de filme a fost lansat de curînd la adresa www.romfilmpromotion.ro.

Prin www.romfilmpromotion.ro, profesioniștii filmului din strainatate pot afla, în mod interactiv, informații despre locațiile de filmare existente în România, resursele de producție românești, informații relevante despre România (statistici, adrese, instituții, televiziuni etc.).

Inițiatoarea proiectului, Adviser Interactive, a pornit de la construirea unei identitați pentru Romanian Film Promotion – o organizație non-guvernamentala de promovare a filmului românesc, a tinerilor actori și regizori, a producatorilor și festivalurilor de film românești.

Site-ul are secțiuni dedicate prezentarii filmelor românești produse în ultimii ani și festivalurilor locale sau internaționale. De asemenea, sînt prezentate participarile românești la festivalurile internaționale și premiile obținute. În fiecare luna, site-ul prezinta cîte un profil al unui regizor sau actor român, cu portofoliul complet al acestuia.

În curînd, site-ul va permite atît descarcarea unor secvențe din filmele promovate cît și comandarea online a broșurii „Shooting Romania” a Asociației pentru Promovarea Filmului Românesc.

Actualizarea periodica a site-ului vizeaza și monitorizarea permanenta a articolelor aparute în diverse publicații și cronici din strainatate.

Mediafax Business/ IT