Filmul Troia este cadoul de Craciun de la Pro Tv!

Apropo.ro / 24.12.2008, 08:00
Miercuri, 24 decembrie, de la ora 20:30, telespectatorii ProTv vor putea urmari filmul "Troia" cu Brad Pitt.

Miercuri, 24 decembrie, de la ora 20:30, telespectatorii ProTv vor fi martorii unui razboi grandios, un razboi al iubirii si al onoarei: "Troia".

De-a lungul istoriei, marile conflicte au fost declansate de barbati. Unii au luptat pentru putere, unii pentru glorie si onoare, iar altii au purtat razboaie in numele dragostei.

In Grecia Antica, pasiunea unuia dintre cele mai celebre cupluri de indragostiti, Paris, printul Troiei si Elena, regina Spartei, a declansat disparitia unei civilizatii.

"Troia" este o cronica epica a momentelor tragice si triumfale ale celebrului Razboi Troian, o poveste de peste 3000 de ani readusa la viata cu autenticitate de nume cu greutatea din lumea filmului: Brad Pitt, Orlando Bloom, Erica Bana si Diane Kruger.

Productia urma sa fie filmata in Maroc dar, din cauza extinderii razboiului din Irak, echipa s-a mutat pe plajele din Mexic, la Baja California Sur.

Pe toata durata filmarilor, alaturi de echipa s-au aflat si doi biologi, veniti special pentru a proteja ouale de testoasa de pe aceste plaje. Zona nu a fost insa deloc una linistita, avand in vedere ca in numai o luna a fost lovita de 2 uragane.

Brad PittCel mai putin afectat de acestea a fost insa Brad Pitt care, fiind foarte obosit dupa o zi intreaga de filmari, a dormit bustean in timpul celui de-al doilea uragan, trezindu-se ca si cand nimic nu s-ar fi intamplat. Echipa de filmare a avut de asemenea probleme cu temperaturile foarte ridicate de peste 30 de grade Celsius, motiv pentru care oamenii lesinau pe capete din cauza caldurii.

Stabilirea finala a distributiei si a echipei care urma sa lucreze pentru “Troia” nu a fost deloc usoara.

Initial, proiectul i-a fost oferit regizorului Terry Gilliam dar, dupa ce a citit primele cinci pagini, a refuzat. Pentru a regiza acest film, Wolfgang Petersen, a renuntat la "Batman Vs. Superman".

Brad Pitt a acceptat rolul lui Achilles pentru ca inceperea filmarilor pentru "The Fountain", proiect de care era interesat, intarziau prea mult.

Garrett Hedlund, cel care il joaca pe Patroclus, a primit rolul la numai o luna dupa ce a venit in Los Angeles, in incercarea de a incepe o cariera in actorie.

Initial, Wolfgang Petersen nu credea ca prezenta unui personaj feminin ar face bine filmului.

In final si-a dat seama ca este indispensabil pentru autenticitatea povestii de dragoste si pentru prezentarea conflictului. Asa a inceput un casting la nivel international, in cele din urma, Diane Kruger, actrita de origine germana, fiind aleasa pentru acest rol.

Odata cu lansarea filmului, Brad Pitt a frant si mai multe inimi cu abdomenul bine lucrat si infatisarea…unui razboinic grec.

Putin stiu inca ca, pentru a arata asa, acesta a trebuit sa renunte la fumat si sa mearga la sala, in mod frecvent, timp de 6 luni.