Finala fetelor

Apropo.ro / 28.04.2008, 00:00
Finala fetelor
După trei luni de repetiţii, emoţii, interpretări în direct şi comentarii din partea juriului, emisiunea ”În al 9-lea cer” de la Acasă TV se pregăteşte de marea finală. Pînă atunci însă, urmează două mai mici, în care trei fete şi trei băieţi luptă pentru un rol într-o producţie MediaPro Pictures. Pe 4 mai, cele trei finaliste – Flavia, Ioana şi Simina – se vor întrece în replici alături de trei actori de marcă din telenovelele postului: Alexandru Papadopol, Vlad Zamfirescu şi Denis Ştefan.

Ioana Matei

– Vocalize la miezul nopţii
Studentă la Facultatea de jurnalism şi ştiinţele comunicării din Bucureşti, Ioana şi-a dorit de mică să fie actriţă. Imediat ce a văzut promo-ul pentru emisiunea de la Acasă TV, n-a stat pe gînduri, s-a înscris şi a trecut repede peste emoţiile primei probe. ”Am făcut totul cu pasiune şi plăcere: de la vocalizele pentru casting, pe care le făceam noaptea pe la ora unu, spre disperarea vecinilor, pînă la repetiţia scenei în care aproape mă băteam cu Stiven (interpretat de colegul meu, Cristi)”. La una din probe, tînăra concurentă a avut ocazia să interpreteze o scenă alături de Bebe Cotimanis, actorul ei preferat. În finală, va juca alături de Vlad Zamfirescu o scenă din telenovela ”Iubire ca în filme”: ”Îmi este puţin frică să joc alături de un actor care joacă atît de bine. M-a impresioant foarte mult scena din în care au dispărut butoaiele de deşeuri radioactive din depozitul lui Luca, iar pe chipul personajului se citeau şi disperarea şi uşurarea că a scăpat de stresul afacerilor murdare. Sper că va avea puterea să-mi transmită şi mie puţină inspiraţie!”.

Vlad Zamfirescu

– Cum să treci peste emoţii
Dacă ar da timpul înapoi, actorul din ”Inimă de ţigan” s-ar înscrie cu siguranţă la o emisiune ca ”În al 9-lea cer”. Tocmai de aceea o încura­jează pe Ioana: ”Este o persoană luminoasă şi relaxată în preajma căreia te simţi bine. Asta e foarte important pentru că, în principiu, actoria este o meserie colectivă. Ioana încearcă să lucreze sincer, să participe curat la exerciţii, ceea ce e esenţial pentru un tînăr student la Actorie”. Cum trece Vlad peste emoţii? ”Nu am nici un secret. Dacă te înhami cinstit la problemele pe care le ai de dus în spate, adică cele ale personajului, şi încerci să le rezolvi ca şi cum ar fi ale tale ai să observi, la un moment dat, că ai uitat demult de tine şi de emoţiile tale”, ne-a răspuns actorul. ”Cînd am fost în al 9-lea cer? Eram pe culoarele maternităţii Giuleşti. 9 februarie 2007, ora 10.42. A venit pe lume Matei Theodor Zamfirescu”.
 
 
Flavia Tronca – În rolul vieţii
Viaţa Flaviei poate fi oricînd un subiect de telenovele. De mică, i-a plăcut să fie în centrul atenţiei. Aşa că a trecut de la deodorantul pe post de microfon la reflectoarele scenei, alături de cîteva prietene, cîntînd melodiile formaţiei ASIA. A intrat în lumea modelling-ului, a concursurilor de frumuseţe, iar la 17 ani şi-a trăit rolul vieţii: cel de mamă. Flavia a născut doi gemeni, Mario şi Luca, iar acum băieţii ei au 2 ani şi jumătate. Şi cum nu a încetat să viseze niciodată, Flavia s-a prezentat imediat la preselecţiile pentru ”În al 9-lea cer”, de la Acasă TV. A trecut peste emoţiile primelor probe şi i-a ”demonstrat” lui Cabral că este însărcinată cu pruncul lui: ”Atunci am simţit că îmi joc propria viaţă. A fost ciudat. Viaţa mea ar putea fi cu uşurinţă o telenovelă deoarece am trecut de la o etapă la alta într-o perioadă foarte scurtă. De la statutul de copil am trecut la ceea ce sînt în prezent: mamă”, povesteşte Flavia. Dintre producţiile de la Acasă TV, i-ar fi plăcut să joace în ”Războiul sexelor”, iar în finala fetelor de pe 4 mai Flavia va juca alături de Alexandru Papadopol o scenă din ”Numai iubirea”.
 
Alexandru Papadopol – Aproape de al 100-lea cer!
Papi va fi susţinătorul Flaviei şi va juca alături de ea: ”Are energie, crede în ceea ce spune şi de aceea consider că are datele necesare pentru a face actorie”. Ce condiţii ar trebui să îndeplinească? ”Să aibă un fizic plăcut, o voce bună, să nu aibă defecte de dicţie, să fie serioasă în ceea ce face şi, în rest, îi mai trebuie noroc. Teoretic, toţi oamenii sînt talentaţi pentru că fiecare poate să rîdă şi să plîngă. Talentul înseamnă totuşi puterea lui de a transmite propriile emoţii spectatorului. Acest lucru poate fi descoperit numai studiind şi punînd în practică toate cunoştinţele. Orice actor, pentru a fi un bun practician, trebuie să-şi dezvolte o , ori aceasta creşte numai exersînd”, adaugă actorul. Cînd a fost Papi în… al 9-lea cer? ”Cînd m-am însurat şi, probabil, cînd mi se va naşte copilul, atunci voi fi în al 100-lea cer!”.
 

Simina Popa

– Pe urmele modelului…
S imina a venit la preselecţia pentru ”În al 9-lea cer” crezînd că participă la un casting pentru un rol într-o nouă telenovelă. Însă postura de concurentă i-a convenit de minune, chiar dacă a avut de trecut peste emoţiile de început. Mai ales că a avut parte de un membru în juriu cu totul special: modelul ei, Carmen Tănase. ”Iubesc telenovela , cu toţii o iubim. Mi-aş fi dorit foarte mult să am ocazia să joc în această producţie. O ador pe doamna Carmen Tănase, o mare actriţă şi o femeie foarte frumoasă. Cea mai mare dorinţă a mea este să joc alături de ea şi nu numai”. Pînă atunci însă, Simina îşi va susţine proba de interpretare din finală alături de Denis Ştefan, iar cei doi vor juca o scenă din ”Inimă de ţigan”: ”Sînt norocoasă că am posibilitatea să joc o scenă din telenovela mea preferată cu unul dintre actorii mei preferaţi.
Cînd o să-l văd pentru prima dată, cred că voi leşina din cauza emoţiilor. Sper să mă pot concentra şi să facem echipă bună”.
 

Denis Ştefan

– ”Eu mă hrănesc cu emoţiile!”
Protagonistul din ”Inimă de ţigan” a încercat postura de jurat în cadrul emisiunii ”În al 9-lea cer”: ”Am avut sarcina oarecum dificilă de a judeca trei tineri care îşi doreau foarte mult să cîştige şi încercam să găsesc cea mai bună formulă pentru a le explica ce aveam de spus în legătură cu prestaţia lor. Nu ştiu dacă am reuşit, dar am încercat să fiu cît mai onest cu putinţă. Concurenţii au un timp destul de scurt pentru a deprinde anumite tehnici care se învaţă în facultate în cîteva luni şi de aceea eforturile lor trebuie să fie mult mai mari decît ale unor studenţi. Eu îi admir pentru asta”. Dar cum trece Denis peste emoţii? ”Eu nu trec peste emoţii. Eu mă hrănesc din ele aşa cum ar trebui să o facă fiecare actor. Cînd ai emoţii trebuie să le foloseşti în avantajul personajului”.