Finala Trofeului României la Bouldering, în Club Fabrica: O competiție organizată de cățărători, pentru cățărători!

De: Dragos Tanase / 23.03.2015, 17:00
Cel mai bun cățărător din România va fi ales sâmbătă, 28 martie, în finala Trofeului României la Bouldering 2015 (TRB), în Fabrica de cățărat din incinta Club Fabrica (str. 11 Iunie, nr. 50).

Trofeul României la Bouldering 2015 se află deja la a treia ediție și, de-a lungul timpului, i-a adunat la start pe cei mai buni cățărători din România și Bulgaria.

Dacă nu știți cum arată Fabrica de cățărat din Club Fabrica, mai jos aveți un videoclip de prezentare: https://youtu.be/joNsu4sZiks

Ca o noutate față de etapele anterioare, în pauza dintre calificări și finală va avea loc o demonstrație a copiilor nevăzători de la Fundația Climb Again, care ne vor arăta că lumea lor nu e atât de diferită de a noastră și că nimic nu este imposibil. Așa cum, de altfel, spun micuții cățărători într-un material VIDEO despre bouldering difuzat pe Realitatea TV: http://bit.ly/RealitateaTV

Fotografii de la edițiile anterioare puteți găsi aici: http://sportnjoy.ro/index.php/fabrica/

Facebook Event: Finala Trofeului României la Bouldering

Competiția este organizată de sălile de cățărat din țară, respectiv Fabrica de Cățărat – București, Natural High-Brașov, Galactic Gym – București și One Move – Timișoara.

***

Această competiție este „organizată de cățărători, pentru cățărători”, pentru că a fost realizată din initiațiva exclusivă a sălilor organizatoare, fără contribuția sau implicarea de nici o natură, financiară sau logistică, a Federației Române de Alpinism și Escaladă.

Cristi Joantă, inițiatorul și organizatorul acestui eveniment ne-a spus: „Consider că acest lucru este cea mai bună dovadă a pasiunii, sau chiar a dependenței pe care acest sport le dezvoltă în rândul practicanților.

Pe de altă parte, eforturile sălilor organizatoare pentru realizarea acestei competiții în anii anteriori au avut ca rezultat popularizarea sportului nostru, dovedind că prin pasiune și implicare îl poți aduce pe Mahomed la munte, fără ca muntele să vină la Mahomed. Vă așteptăm cu drag la un spectacol inedit de tehnică și forță!”

Programul competiției

Categoriile sunt Open Masculin, Open Feminin și Rookie.

Vor fi trei grupe a câte trei ore fiecare, din care pot face parte cățărători de la toate categoriile.

Grupa 1 – 09:00 – 12:00

Grupa 2 – 12:00 – 15:00

Grupa 3 – 15:00 – 18:00

Înainte de finală va avea loc demonstrația Climb Again.

Se vor premia 3 locuri de la Open Feminin și 3 locuri de la Masculin. Vor fi două festivități de premiere: una pentru Etapă și cealaltă pentru Trofeul României. Premiile pentru Etapă vor fi oferite de Climbingshop, iar cele pentru Trofeul României, de cele 4 săli organizatoare, din taxele de participare.

***

Asociația Climb Again

Asociația Club Sportiv Climb Again activează din ianuarie 2014 ca o asociație non-profit a cărei misiunea este de a încuraja și a susține copiii, tinerii și adulții cu nevoi speciale – cu dizabilitați sau provenind din medii dezavantajate – să practice escalada ca metodă de dezvoltare a abilităților de viață și de integrare socială.

Un număr încurajator de asociații și institutii publice cu profil specific s-au alăturat deja proiectului și au trimis periodic copii și tineri la cățărat. Prezența  este deja de peste 150 de participanți, din septembrie 2013 până în prezent. Asociația are sediul în București.

***

Finala Trofeului României la Bouldering

Data și ora: sâmbătă, 28 martie, de la ora 9 AM

Locul: Club Fabrica (str. 11 Iunie, nr. 50)

After party: Da. Cu bere oferită de S.C. Martens S.A. Galați

Sponsori: S.C. Martens S.A. Galați, C&V Water Control și Climbingshop

Facebook Event: Finala Trofeului României la Bouldering

FABRICA pe Facebook

Fabrica de cățărat

Fundația Climb Again