Financial Times: Imigratia devine o necesitate pentru UE

Apropo.ro / 04.06.2007, 10:29
Financial Times: Imigratia devine o necesitate pentru UE
Imigratia este un subiect controversat în Uniunea Europeana, care are însa nevoie de imigranti pentru a raspunde îmbatrânirii polulatiei sale si a acoperi deficitul intern de forta de munca, comenteaza Financial Times, în editia electronica de luni. Opt milioane de imigranti traiesc în

Imigratia este un subiect controversat în Uniunea Europeana, care are însa nevoie de imigranti pentru a raspunde îmbatrânirii polulatiei sale si a acoperi deficitul intern de forta de munca, comenteaza Financial Times, în editia electronica de luni.

Opt milioane de imigranti traiesc în prezent în UE, iar numarul lor este în continua crestere, pe fondul normelor care adeseori fac dificila repatrierea lor. Comisia Europeana estimeaza ca o jumatate de milion de imigranti ilegali ajung anual în Europa.

Unul dintre raspunsurile la aceasta problema a fost crearea Frontex, agentia europeana de control a fontierelor Uniunii. Însa cu un buget anual de numai 34 de milioane de euro, capacitatea Frontex de a controla imigratia este limitata. În plus, putini sunt cei care cred ca imigratia este doar o problema de securitate care poate fi stopata prin majorarea patrulelor, argumenteaza FT.

Mediafax