Finlanda – cea mai bună țară pentru a fi mamă

De: Mihaela Enache / 08.05.2013, 15:00
Finlanda - cea mai bună țară pentru a fi mamă
Finlanda este considerată a fi țara în care mamele se bucură de cele mai bune condiții din lume, potrivit unui raport la nivel mondial.

Raportul anual – State of World’s Mothers 2013 – a fost emis această săptămână de către un ONG internațional „Save the Children”.

Raportul are un clasament al indicelui Mamelor, arătând condițiile pentru acestea oferite de 176 de țări, în care mamele o duc mai bine sau unde se confruntă cu mai multe dificultăți.

Dintre țările analizate, Finlanda a fost clasată ca fiind cea mai bună țară pentru mame, urmată de Suedia, Norvegia, Istanda și Olanda, pe când Republica Democrată Congo a fost considerat cel mai dur loc.

Conform raportului anual, una din treizeci de femei însărcinate au murit în R.D. Congo în din cauze materne, în timp ce în Finlanda raportul a fost de una din 12.000.

În ceea ce privește educația, femeile din R.D. Congo au avut parte de o educație medie de 8,5 ani, comparată cu 17 ani în Finlanda.
Aproape 43% din locurile parlamentare finlandeze au fost ocupate de femei, în timp ce raportul în R.D. Congo a fost de doar 8%.