Firefox 10 este disponibil pentru descarcare

Apropo.ro / 31.01.2012, 11:39
Firefox 10 este disponibil pentru descarcare
Mozilla a anuntat oficial ca browser-ul Firefox 10 este disponibil pentru descarcare aducand modificari la sistemul de management al extensiilor, facilitati pentru aplicatiile web full-screen si multe altele.

Se implinesc 9 luni de cand Mozilla a anuntat ca Firefox va intra intr-un ciclu de update-uri rapide, trecand de atunci de la varianta 4 la varianta 10.

Conform informatiilor publicate pe blog-ul de dezvoltare al browser-ului, Firefox 10 aduce imbunatatiri la sistemul de management al extensiilor, un buton de forward care sta ascuns pana cand este nevoie de el, includerea unei interfete de programare de aplicatii pentru soft-urile web full-screen si anti-aliasing pentru WebGL.

De asemenea, Firefox 10 marcheaza si debutul „Extended Support Release”, care tinteste intreprinderile care nu vor sa isi faca update la fiecare sase saptamani.

ESR va updata numai fix-urile pentru probleme de securtate si va schimba varianta browser-ului din sapte in sapte release-uri. 

Este de retinut faptul ca Google, cel mai apropiat competitor, a facut o lansare de versiune de la Chrome 17 beta la Chrome 18 dev in 19 zile, Google fiind si el intr-un ciclu de update-uri rapide, pentru a-si pastra pozitia in randul browser-elor de internet.