Firefox 4 – schimbari majore la nivelul interfetei

De: Marian Andrei / 29.07.2009, 14:00
Firefox 4 - schimbari majore la nivelul interfetei
Firefox 3.5 nu a adus prea multe noutati pentru ochiul utilizatorului, dar versiunea 4 va aduce schimbari majore

Firefox 3.5 nu a adus prea multe noutati pentru ochiul utilizatorului obisnuit. Versiunea 3.5 a insemnat imbunatatiri importante sub capota, la nivelul motorului de randare si al tehnologiilor folosite. Desi acestea sunt aspecte foarte importante pentru un browser, producatorul trebuie sa se ingrijeasca intotdeauna si de interfata. De aceea, Firefox 4 va aduce schimbari majore din acest punct de vedere.

Desi nu a trecut mult timp de cand a fost lansat Firefox 3.5, cei de la Mozilla au inceput deja lucrul la Firefox 4. Ca o organizatie care sustine si reprezinta software-ul Open Source, Mozilla arata transparenta inca din perioada in care Firefox 4 este in fasa. Inginerii de la Mozilla au publicat o serie de imagini cu Firefox 4 din care se vede clar o schimbare importanta la nivelul interfetei.

Este evident ca schimbarea de interfata realizata de Mozilla e inspirata din Google Chrome. Sunt o serie de elemente care tradeaza acest lucru. In primul rand eliminarea meniurilor clasice. Apoi, in stanga barei de adrese au ramas doar butoanele back si forward. Si nu in ultimul rand, colapsarea functiilor importante in doua meniuri plasate in dreapta adresei de bare: Bookmarks si Tools.

Citeste mai mult despre noutatile care vor fi aduse de Firefox 4, pe Go4It.