Firma anti-piraterie se extinde in Europa

Apropo.ro / 30.09.2004, 13:50
Firma anti-piraterie se extinde in Europa
Overpeer, firma de tehnologie anti-piraterie cunoscuta pentru retelele de Internet file-sharing cu fisere artificiale de muzica si filme, se extinde in Europa. Conform Overpeer, va incepe comercializarea serviciilor content-spoofing companiilor de muzica europene prin firma britanica de

Overpeer, firma de tehnologie anti-piraterie cunoscuta pentru retelele de Internet file-sharing cu fisere artificiale de muzica si filme, se extinde in Europa.

Conform Overpeer, va incepe comercializarea serviciilor content-spoofing companiilor de muzica europene prin firma britanica de tehnologie muzicala OD2. Overpeer si OD2 au fost achizitionate la inceputul acestui an de Loudeye Corp. din Seattle.

Compania s-a lansat pe scena muzicala ca urmare a exploziei de file-sharing cu cativa ani in urma, cand firmele din Hollywood si companiile software au observat ca se desfasurau targuri masive online cu produsele lor.

Tehnologia Overpeer permite detinatorilor de copyright sa foloseasca retele file-trading precum Kazaa cu fisiere artificiale care seamana cu clipuri ale filmelor, melodiilor si softwarelor actuale. Efectul la utilizatorii file-sharing este ca la descarcarea unei melodii aparent comune, primeste calitate audio inferioara; sau fisierul descarca aceleasi versuri in mod repetat.

In alte cazuri descarcarea se termina inainte ca fisierul sa poata fi salvat pe calculatorul utilizatorului.

Ed Averdieck, director marketing la OD2, afirma ca Overpeer poate chiar si redirecta utilizatorii pe situri ale artistilor sau comerciantilor de muzica, in cazul in care acceseaza un fisier Overpeer in dorinta descarcarii unei melodii.

Tehnologia Overpeer protejeaza peste 60,000 titluri si blocheaza sute de milioane de descarcari lunar. Pana acum, a negociat doar cu firme americane si asiatice.

Sursa: www.reuters.com, preluat de SmartNews.