“Firma” se întoarce: Josh Lucas vs. Tom Cruise

De: Mioara Tronaru, Pusa Toader / 07.03.2012, 05:00
“Firma” se întoarce: Josh Lucas vs. Tom Cruise
Serialul ”Firma” continuă povestea lui Mitchell McDeere şi a familiei sale, la 10 ani de la evenimentele din celebrul film şi roman omonim. În rolul lui Tom Cruise, în serial îl veţi cunoaşte pe Josh Lucas care ne dezvăluie cum s-a apropiat de personaj.

– Cât de familiarizat erai cu povestea, ai citit cartea?
Îmi amintesc că mi-a plăcut filmul şi că apoi am citit câteva din cărţile lui John Grisham, dar nu „The Firm”. De-abia când am primit scenariul am pus mâna pe carte şi, după ce am citit-o, am încercat să îmi dau seama dacă această poveste este bine spusă într-un serial. Am acceptat rolul datorită felului în care a fost interpretată cartea.

– Ce anume aduci acestui rol pentru a face un personaj nou sau diferit de versiunea lui Tom Cruise?

Ei bine, totul ţine de cât de mult s-a schimbat povestea, de cât de mult s-a schimbat familia şi de cât de mult s-au bazat unii pe ceilalţi. Astfel, atât în carte cât şi în film, avem un cuplu tânăr, proaspăt ieşit din facultate. Au toată viaţa înainte dar se întâmplă ceva foarte rău. În acest caz, deoarece au trecut singuri printr-o situaţie foarte periculoasă (ei doi, fratele lui, asistenta şi fiica lor) vreme de 10 ani, au trebuit să se bazeze unii pe ceilalţi. Deci, din acest punct de vedere, sunt personaje foarte diferite. Cred că sunt mult mai paranoici, sunt mult mai… furioşi. Au suferit enorm.

– Ce calităţi de-ale lui Mitch ţi-au plăcut?
Ceea ce-mi place enorm nu numai la Mitch McDeere, ci la toate personajele lui John Grisham, este că, în special bărbaţii, sunt întotdeauna plini de defecte, dar au o enormă integritate şi un impuls profund de a face ceea ce trebuie. Respect foarte mult chestia asta, faptul că cineva este dispus să continue lupta pentru ceea ce crede că este corect în ciuda sistemului, în ciuda pericolelor. Mitch este un personaj interesant – am, probabil, câteva lucruri în comun cu acest personaj: am defecte, sunt şi ambiţios…

– Ce crezi despre cei 10 ani în care Mitch a fost în programul de protecţie a martorilor?
În film, el şi soţia sa erau tineri şi proaspăt căsătoriţi. Aveau întreaga lume la dispoziţie. Apoi s-a întâmplat ce s-a întâmplat şi cred că aceşti 10 ani au fost extrem de dificili pentru ei. Au fost atât de singuri şi atât de speriaţi… Cred că Mitch îşi doreşte cu disperare să fie normal şi să ducă o viaţă normală. Dar e pe cale să se întâmple ceva şi va fi cu mult mai rău ca prima oară, va fi ceva incomparabil mai rău.

Adaptare de Mioara Tronaru

FOTO: © 2011 The Firm Television Productions Inc. All rights reserved.

Serialul Firma se difuzează miercuri, 22.00, la AXN (program tv).