Firmele de leasing, ieftine la tarate, dar scumpe la faina

De: Marian Andrei / 04.08.2009, 09:50
Firmele de leasing, ieftine la tarate, dar scumpe la faina
Firmele de leasing achita lunar peste 140.000 € numai pentru parcarea masinilor returnate de proprietari

Returnarea masinlor pentru care nu mai pot plati ratele afecteaza firmele de leasing. Pierderile nu se rezuma numai la banii neincasati, ci si la plata chiriilor pentru terenurile unde sunt parcate miile de masini returnate.

Astfel, firmele de leasing achita lunar peste 140.000 de euro numai pentru parcarea masinilor returnate de proprietarii care nu isi mai pot plati ratele.

"Cele mai multe dintre firme au gasit locuri de parcare la marginea Capitalei, pentru care platesc, in medie, preturi cuprinse intre 0,5 si 3 euro pe mp pe luna”, a declarat Daniel Ivan, fost vicepresedinte al Asociatiei Societatilor de Leasing din Romania (ASLR). In prezent, numarul autovehiculelor returnate companiilor de leasing a depasit, la nivelul pietei de profil, 10.000 de unitati. Considerand ca doar jumatate sunt tinute in parcari improvizate cu un cost mediu de 2 euro/mp pe luna, reiese ca factura tuturor companiilor ajunge per total la circa 140.000 euro lunar. La costurile cu parcarea se adauga si alte costuri, cu intretinerea sau promovarea, ridicand factura lunara totala a companiilor la peste o suta de mii de euro.

Citeste mai mult despre cat costa firmele de leasing returnarea masinilor pentru care proprietarii nu mai pot plati ratele, pe gandul.info.