Fița bate gerul!

Apropo.ro / 08.02.2005, 17:16
Fița bate gerul!
Bagata-n clapari, cu șapca trasa pâna-n gene și cu ochelarii de soare pe nas, sunt camuflata. Impecabil! Nici mama nu m-ar recunoaște. De altfel, lumea întreaga e o masa compacta ce ignora ce se întâmpla în jur și care e chitita pe o singura chestie.


Bagata-n clapari, cu șapca trasa pâna-n gene și cu ochelarii de soare pe nas, sunt camuflata. Impecabil! Nici mama nu m-ar recunoaște. De altfel, lumea întreaga e o masa compacta ce ignora ce se întâmpla în jur și care e chitita pe o singura chestie. Sa-și cumpere cartele de telescaun, sa prinda un loc cât mai în fața-n rând și sa se dea în demența. Pâna la epuizare. Fericire mai mare? Nu e!

Singurele fițe -de sezon, deh – sunt legate de marca de skiuri și de clapari. Iar eu sunt pe faza, aici! Apropo, Rosignol sau Salomon? Salomon, la clapari, nu? Sari pur și simplu în ele, legaturile sunt trainice, mecanismul simplu. Execelente de agrement! Nu?

În fine, ce trebuia sa-ți spun? Mai ții minte chestia aia de care vorbeam, de-i zice fița, și care patrunde pe unde nu te aștepți și-ți ia aerul și te inghesuie și te chinuie? Mai sa jur, dupa o zi de ski , ca în Predeal nu exista așa ceva! Ne-ne!!! E o discoteca în stațiune, unde fița a facut enclava.

* * *

Tipa de lânga mine e trasa în țoale adecvate. Are un petic de piele în carouri petrecut peste șold și cum și-a gasit un loc ferit, pe scari, danseaza de la înalțime, febril, sa se faca remarcata. Adevarul e ca n-ai cum sa nu o remarci. Sânii i se zguduie în bustiera, mai sa sara, sa se rostogoleasca pe trepte, direct în ring. Sunt în mare pericol, deci! În discoteca n-ai loc sa arunci un ac….

Indivizi pe care nu i-ai vazut la coada la telescaun, nu i-ai vazut fericiți în buza pârtiei, cu mâinile degerate pe paharul de plastic cu vin fiert, stau strânși pe ring. Am zis bine. Stau! Și nu oricum. Ci strânși! N-au loc sa miște un pas. Și-n toata viermuiala asta, unii rup rândul, se înfig cu coatele în șalele altora și își croiesc drum pe ritmuri house, de parca o problema urgenta și neprevazuta le-ar fi întrerupt existența…

Drumul e spre baie sau bar. Alta varianta n-au! Cei încoțiți suporta demn. Cred ca nu se face sa te dai lovit de o simpla îmbrâncitura. Și-apoi alcoolul îi face imuni!

În rest, expoziția e aceeași. O știți: ele, în eternele batistuțe atârnate la curea, cu bustiere, sâni, fese și buze… Ei, în bluzele mulate, cu gel muult… cu privirele agere, atârnate expectativ în bustiere, sânii, fesele și buzele lor… Din expunerea asta generala, tot trebuie sa iasa ceva… o plimbare cu Land Cruser-u’, o cina cu somon fume în deschidere… Asta e… fița nu crapa nici la minus șapte grade …

* * *

Acum ne putem întoarce la ale noastre, te rog? Vroiam sa te mai întreb… decât varianta, mai bine pe sub telescaun? „Cocoșul” în nici un caz… e plin de zgura… și, știi, trebuie sa dai prea mult la bețe….

Olivia Steer

Tags: