FK Zeleznik – Steaua București, scor 2-4

Apropo.ro / 13.08.2004, 11:05
FK Zeleznik - Steaua București, scor 2-4
Echipa Steaua București a învins, joi, în deplasare, cu scorul de 4-2 (3-0), formația FK Zeleznik, într-un meci din manșa întîi a turului doi preliminar al Cupei UEFA, disputat pe stadionul "Partizan", din Belgrad, transmite trimisul MEDIAFAX. FK Zeleznik - Steaua

Echipa Steaua București a învins, joi, în deplasare, cu scorul de 4-2 (3-0), formația FK Zeleznik, într-un meci din manșa întîi a turului doi preliminar al Cupei UEFA, disputat pe stadionul „Partizan”, din Belgrad, transmite trimisul MEDIAFAX.

FK Zeleznik – Steaua București 2-4 (0-3)

Au marcat: Drinici ’69, Da Silva ’86 / Oprița ’19, Neaga ’25, ’49, Paraschiv ’35

Stadion: „Patizan”

Spectatori: 2.000

Cartonașe galbene: Pesterac ’37, Jozici ’80 / Hamutovski ‘6, Paraschiv ‘7, Neaga ’90+1

Arbitri: Knud Erik Fisker – Bill Rene Hansen, Bo Abildgaard – Johnny Roen (toți din Danemarca)

Observatori: Hasan Ceylan (Turcia), Jaap Uilenberg (Olanda).

Componența formațiilor:

FK Zeleznik: Kovacevici – Pesterac, Nastici, Jozici, Savici (Cosici ’63) – Tasici (Drinici ’46), Radjenovici, Markoski (Da Silva ’76), Mikici – Novakovici – Damjanovici. Antrenor: Mile Tomici.

Steaua București: Hamutovski – Ogararu, Radoi, Ghionea, P. Marin – Fl. Dumitru (Boștina ’72), Paraschiv (Falemi ’67), D. Munteanu, Dica – Oprița (Dinița ’64), Neaga. Antrenor: Walter Zenga.

Declarații dupa meci:

Mile Tomici (antrenor FK Zeleznik): „Steaua a jucat bine, frumos și s-a vazut ca este o echipa de buna calitate. Toate șansele de gol pe care le-a avut, le-a fructificat. Forța echipei Steaua s-a vazut astazi. Steaua este o echipa mare, iar noi nu am avut puterea sa ne ridicam la nivelul ei. Nu am avut un ritm bun de joc și din aceasta cauza am primit patru goluri. Steaua este, practic, calificata. Nu pot remarca un anumit jucator de la Steaua. Remarc întreaga echipa, foarte compacta și cu un joc bine organizat”.

Walter Zenga (antrenor Steaua): „Sînt fericit ca am cîștigat și ca am facut un joc bun. Nu este ușor sa cîștigi în deplasare în cupele europene. Nu mi-a placut cum a jucat echipa mea în ultimele 20 de minute ale partidei. Ne-am pierdut concentrarea, le-am facut gazdelor doua cadouri și au revenit în meci. Nu este un punct bun pentru echipa mea. Nu pot spune ca este vorba de un jucator anume. Toți jucatorii sînt serioși, dar este vorba de mentalitatea echipei, aceea ca la scorul de 4-0 meciul s-a terminat. Nu este așa niciodata. Meciul se termina abia dupa fluierul final. Sînt suparat din aceasta cauza. Am ieșit din meci prea ușor. La ultima faza a meciului, daca Zeleznik marca se facea 4-3 și, la acest scor, la București era altceva. Ma gîndesc mereu sa îmbunatațesc jocul echipei. Nu pot spune ca Steaua a fost mai buna astazi datorita faptului ca am facut unele schimbari în echipa. Toți jucatorii mei au valoare de Steaua. Pentru mine toți sînt titulari, nici unul nu are locul asigurat. Lui Neaga i s-a aratat prea ușor un cartonaș galben în finalul meciului. Și alți fotbaliști au executat loviturile libere de la cîțiva metri distanța de locul infracțiunii. Nu se poate spune ca meciurile cu Zeleznik sînt ușoare. Am cîștigat prima partida, dar mai avem și a doua manșa, pe care trebuie sa o tratam cu seriozitate. Cei de la Zeleznik merita respectul nostru”.

– Echipa Steaua nu a fost susținuta de suporteri din țara, deoarece aceștia nu au primit viza de intrare pe teritoriul Serbiei-Muntenegru și nu au mai efectuat deplasarea. Peluzele stadionului „Partizan”, care are o capacitate de 13.000 de locuri, au fost goale.

– Galeria echipei Zeleznik a fost formata în majoritate din copii de la centrul de juniori ai clubului sîrb, care au aprins torțe și artificii.

– Pe tabela de marcaj a stadionului, numele jucatorilor steliști Hamutovski, Radoi și Florentin Dumitru au fost scrise Vasili, Mirel și Dimitru.

– În timpul reprizei a doua, un avion utilitar a survolat de cîteva ori, la mica înalțime, stadionul „Partizan”, împraștiind substanțe împotriva țînțarilor.

– Jucatorii și antrenorii steliști au asistat, miercuri, la meciul Steaua Roșie Belgrad – PSV Eindhoven, scor 3-2, din prima manșa a turului trei preliminar al Ligii Campionilor. Steliștii au ajuns la stadion dupa începerea meciului și au urmarit partida de pe scarile tribunei a II-a, neavînd locuri rezervate. Patronul FC Steaua, Gigi Becali, a vizionat partida de la tribuna I a arenei „Steaua Roșie”. La acest meci a asistat și fostul component al echipelor Steaua București și Steaua Roșie Belgrad, Miodrag Belodedici. Mile Petrovici, care este nascut în zona Porților de Fier și care a fost timp de 25 de ani directorul stadionului „Steaua Roșie”, a spus ca Belodedici a fost jucatorul sau preferat. „Am fost pentru Belodedici și tata, și mama”, a spus Petrovici.

– Echipa FK Zeleznik a avut un singur jucator absent la meciul cu Steaua, fundașul Marko Lomici, care participa cu echipa naționala a Serbiei-Muntenegru la Jocurile Olimpice de la Atena.

Mediafax