Flagelul mondial care te afectează și pe tine

De: Gabriela Voicu / 10.10.2012, 09:59
Flagelul mondial care te afectează și pe tine
350 de milioane de oameni suferă de această boală, în special femeile!

Peste 350 de milioane de persoane din lumea întreagă suferă de depresie sau de o tulburare mintală, potrivit celor mai recente date ale Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), publicate cu ocazia Zilei mondiale a sănătății mintale, marcate miercuri.

Potrivit estimărilor OMS, depresia este frecventă în toate regiunile lumii. Un studiu realizat cu spirjinul OMS arată că circa 5% din oameni sufereau de depresie în cursul ultimului an. ‘Femeile riscă mai mult (să sufere de depresie) decât bărbații’, a declarat presei directorul departamentului de sănătate mentală și abuz de substanțe psihoactive din cadrul OMS, dr Shakar Saxena.

Depresia afectează mai mult femeile decât bărbații

Numărul femeilor afectate de depresie este cu 50% mai mare decât cel al bărbaților. Depresia rezultă din interacțiunea unor factori sociali, psihologici și biologici, fiind adesea în legătură cu sănătatea fizică, o boală cardiovasculară putând, de exemplu, să provoace depresia.

În plus, împrejurări deosebite – dificultăți economice, șomaj, catastrofe și conflicte – pot crește riscul de depresie. În forma sa cea mai gravă, depresia poate duce la sinucidere. Aproape un milion de persoane se sinucid anual, multe din acestea suferind de depresie. Peste 50% din cei care au reușit să se sinucidă sufereau de depresie, arată Saxena, care precizează că, cu cât țara este mai dezvoltată, cu atât incidența sinuciderilor crește.