Flash in the flesh

Apropo.ro / 08.05.2006, 15:51
Flash in the flesh
Coreenii de la Samsung incearca sa detroneze hard disk-urile cu un nou SSD cu capacitatea de 32GB. SSD-ul (Solid State Disk) are functiile unui hard clasic, dar este bazat pe memorie Flash, deci fara componente in miscare si consuma doar 5% din energia "mancata" de un HDD clasic, cu platane.

Coreenii de la Samsung incearca sa detroneze hard disk-urile cu un nou SSD cu capacitatea de 32GB. SSD-ul (Solid State Disk) are functiile unui hard clasic, dar este bazat pe memorie Flash, deci fara componente in miscare si consuma doar 5% din energia „mancata” de un HDD clasic, cu platane.

De asemenea, viteza de acces la datele din SSD este de trei ori mai mare decat cea a unui HDD si, desigur, nu mai este atat de vulnerabil la socuri. Tot coreenii au creat primul SSD anul trecut, care avea insa capacitatea de numai 16GB, mult prea mica pentru a se incadra intr-un laptop.

Acum, notebook-urile sunt principala tinta a SSD-ului, iar dimensiunea – un pic mai mica decat a unui HDD de 2,5 inci – il ajuta decisiv. Gadgetul a fost lansat de curand in Taiwan si ii asteapta cu bratele deschise pe producatorii de notebook-uri.

www.samsung.com

Sursa: