Flash mob: Pierderea spațiului verde în Sectorul 3

De: Dragos Tanase / 29.11.2014, 14:00
Flash mob: Pierderea spațiului verde în Sectorul 3
Cetățenii din Sectorul 3 (și nu numai) pregătesc un flash mob în zona magazinului Unirii (Duminică, 30 noiembrie, ora 15.00). Evenimentul este unul de protest împotriva proiectului Primăriei Sector 3 care reamenajează spațiul public prin betonarea masivă a spațiului verde.
Pagina de facebook a protestului: https://www.facebook.com/events/1403678229870802/
 
Duminică, 30 noiembrie, ora 15.00, sunteți invitați să luați parte la un flash-mob cultural-artistic-cetățenesc unde se va inaugura „Zidul Rusinii”, actualmente un zid de beton ridicat de Primaria Sectorului 3 cu identitate si utilitate pline de mister.
 
Acesta va fi transformat de protestatari într-un memorial al spațiilor verzi și copacilor sacrificați de Primăria Sectorului 3 și al banului public îngropat în « diafragme roz de beton », în ziduri, unicorni și alte bazaconii numite cultură. 



Această acțiune sancționează modul în care Primăria Sectorului 3 înțelege să dezvolte sectorul în detrimentul locuitorilor săi, fiind o critică la adresa instituției primăriei și a primarului Robert Sorin Negoita zis și „Betoniță”, prin care dorim să atragem atenția asupra abuzurilor repetate comise de către această instituție. 

DESFĂ‚ȘURAREA EVENIMENTULUI, CONFORM ORGANIZATORILOR

1. Ora 15:00 – ne adunăm la „Zidul rușinii” (B-dul Unirii, în dreapta magazinului Unirea, langă H&M);

2. Vom lipi pe „Zidul Rușinii” mesaje tip manifest, fotografii care ilustrează abuzurile comise de primărie (distrugerea spațiului verde, lucrări de construcție abuzive, etc.);

3. Vom depune ghivece cu flori la baza zidului și vom aprinde lumânări în semn simbolic în memoria spațiului verde masacrat de către primărie;

4. Îl vom soma pe primarul Robert Sorin Negoiță să oprească betonarea sectorului 3.

În lipsa unui dialog real al primarului și al consilierilor acestuia cu cetățenii, „Zidul Rușinii” va deveni spațiul de dialog dintre instituția primăriei și cetățeni. 

Prin refuzul continuu al primăriei de a purta un dialog cu cetățenii și prin atitudinea sfidătoare și disprețuitoare a acestei instituții, cetățenii sunt practic puși la zid de către această instituție și angajații săi.