Alina Berzunţeanu - Nevastă de poliţist, cu un Oscar acasă!

  • 06.10.2008
  • ● Vizualizări: 2241
Alina Berzunţeanu - Nevastă de poliţist, cu un Oscar acasă! (Foto: PRO TV)

Este actriţă cu acte în regulă de 11 ani, iar de curînd a intrat în gaşca poliţiştilor de la PRO TV, în calitate de nevastă a lui Fane Popovici (Gyuri Pascu). Ca şi în serial, şi în viaţa reală actriţa Alina Berzunţeanu este mamă. Datorită ei, producţia “Vine poliţia!” se poate lăuda că are un... Oscar. Asta pentru că Alina este mămica unui băieţel de cîteva luni pe care îl cheamă Oscar!

Pasionată de filme, Alina şi-a dorit să fie actriţă încă din copi­lărie. Adică din vremurile în care se uita cu fascinaţie la Lizuca din ”Dum­brava minunată” sau, mai tîr­ziu, cînd plîngea în hohote ori de cîte ori se uita la Adri­an Pintea în rol de haiduc, care mu­rea în finalul fil­mu­lui. Tot pe atunci îi mai plăceau Alain Delon, Paul New­man, An­tho­ny Quinn, Marlon Bran­do sau Ja­mes Dean.

”De mică am vrut să mă fac actriţă. Îmi amintesc că mă ui­tam la filme şi îmi doream să fiu şi eu ca actriţele de acolo. La început, părinţii mei nu prea au fost de acord cu această decizie, ei îşi do­reau ca eu să fac Medicina. Pînă la urmă, au stat ei de vorbă într-o du­pă-amiază şi mi-au spus că pot mer­ge la actorie. Asta pentru că ori­cum s-ar fi întîmplat aşa: aş fi dat la Me­di­cină, ca să le fac pe plac, dar aş fi făcut şi actoria”, povesteşte Alina.

Ast­fel, în 1997, a terminat ATF-ul la cla­sa profesorului Gelu Col­ceag şi a intrat în lumea teatrului pe scena de la Bulandra, unde, de 11 ani încoace, a ju­cat în zeci de piese.

O soţie sufletistă

În serialul de la PRO TV, Alina joacă rolul Elenei Popovici, soţia inspec­torului-şef Fane Popovici, inter­pre­tat de loan Gyuri Pascu. Ce ne spu­ne actriţa despre personajul ei? ”Este o femeie care îşi iubeşte foar­te mult fa­milia şi ar face totul pen­tru soţul şi fi­ica sa. Chiar dacă toată ziua se cear­tă cu Fane, ei de fapt sînt doi oameni care se po­tri­vesc, foarte fericiţi unul cu celălalt”.

Elena este fata cea mare a comi­sar­ului Traian Corbescu (Hora­ţiu Mălăele) şi sora Silviei (Alina Chi­vulescu). A fost crescută cu stricteţe şi obişnuită cu ordinea şi disciplina, însă a refuzat să meargă la facultate. L-a cunoscut pe Fane Popovici, de care s-a îndrăgostit şi cu care s-a mă­ritat, contrar dorinţei tatălui ei.

Fiica ei din serial este interpretată de Ay­lin Cadîr, iar Alina are astfel ocazia să testeze postura de mămică de ado­les­cen­tă. În viaţa reală, actriţa are doi copii - o fetiţă şi un băiat, care s-au trans­for­mat între timp în cea mai mare pasiune a ei. Ca şi teatrul, de altfel.

Aşa că, deşi are numai cîte­va luni, bă­ieţelul Alinei şi-a însoţit de­ja mămica pe platourile de filmare de la ”Vine poliţia!”. ”În prima lună de filmare, am mers pe platouri cu bă­ieţelul meu, iar toţi cei din echipă au fost atît de dră­guţi: m-au sus­ţi­nut, s-au jucat cu el... Eu trebuia să-l ală­ptez şi nu aveam cum să îI las aca­să, aşa că la primele filmări a stat cu mine. Pe fetiţa mea o cheamă Matil­da, iar pe băieţelul meu - Oscar. Îmi amintesc amuzată că cei din echipă aveau şi o glumă legată de asta: spu­neau că <Vine poliţia!> are deja un Oscar!”.

Pînă cînd adevăratul Oscar (sau un premiu de gen) va ajun­ge pe pla­tourile serialului ”Vine poliţia!”, Ali­na îşi perfecţionează rolul de mă­mică: ”În timpul liber, sînt ocu­pată cu copiii şi-mi place să-mi trăiesc viaţa alături de familie. De fapt, hob­by-ul meu e viaţa mea alături de ei!”.

CV

Alina s-a născut pe 10 noiembrie 1974. Este actriţă la Teatrul Bulandra, iar pe marele ecran aţi văzut-o în ”Moartea domnului Lăzărescu” sau ”Occident”. De curînd, Alina a terminat filmările pentru un lung-metraj, ”Francesca”. Debutul pe micul ecran a avut loc în serialul ”Războiul sexelor”, difuzat de Acasă TV

Vine poliţia! - duminică, 20.30, PRO TV

Comentarii
ABONARE

Abonează-te la newsletter ca să primești cele mai noi informații