Florence Colgate, femeia cu chipul perfect

De: Gabriela Voicu / 21.04.2012, 14:41
Florence Colgate, femeia cu chipul perfect
Conform cercetătorilor britanici, Florence Colgate este femeia cu "fața perfectă". Și nu este o creație pe calculator, ci o persoana în carne și oase.

Cercetătorii britanici se lauda că au găsit femeia cu chipul perfect. Nu este vorba despre o creație virtuală, ci de o fată de 18 ani din Dover.

Studenta, pe nume Florence Colgate, s-ar apropia cel mai mult de perfecțiune în ceea ce privește proporțiile feței, distanța dintre ochi, gură, frunte și bărbie find armonioase.

Leonardo da Vinci și-a petrecut întreaga viață încercând să picteze un chip perfect. Oamenii de știință s-au contrazis secole la rând până au gasit proporțiile ideale. Chirurgii plasticieni au făcut averi încercând să aduca la realitate acest vis. Florence Colgate are în mod natural chipul perfect și nici măcar nu este model, ci lucrează la un restaurant de tip fast-food.

Lisa, mama lui Florence

Tânăra de 18 ani a intrat într-o competiție, alături de alti 8.000 de britanici, pentru câștigarea titlului de cel mai frumos chip din Regat. Concurenții nu au avut voie să aibă operații estetice sau tratamente chimice. Adolescenta câștigătoare a coroanei a moștenit trăsăturile perfecte de la mama ei, o blondă la fel de frumoasă.

Experții spun că o femeie frumoasă are distanța dintre pupile mai mică decât jumatate din distanța dintre urechi. Tot ei cred că distanța dintre gura și ochi ar trebui să aibă cam o treime din distanța dintre linia părului și barbie. Teoria frumuseții proporționale a fost inventată de Da Vinci, care a încercat să aplice matematica pentru a defini chipul perfect. Acest lucru se întâmpla acum mai bine de 500 de ani.