Florentin Petre a jucat dupa 493 de zile

Apropo.ro / 18.01.2002, 07:54
Florentin Petre a jucat dupa 493 de zile
Mijlocasul dinamovist a evoluat ieri, timp de 40 de minute, si a marcat doua goluri într-o miuta disputata de ros-albi la Sinaia. Diagnosticat cu cea mai grea forma de hepatita, tip C, în toamna lui 2000 si electrocutat grav în vara anului trecut, Florentin Petre a revenit ieri pe un

Mijlocasul dinamovist a evoluat ieri, timp de 40 de minute, si a marcat doua goluri într-o miuta disputata de ros-albi la Sinaia. Diagnosticat cu cea mai grea forma de hepatita, tip C, în toamna lui 2000 si electrocutat grav în vara anului trecut, Florentin Petre a revenit ieri pe un teren de fotbal.

„M-am simtit ca si cum as fi alungat un mare ghinion care ma apasa”, a spus fostul international, care spera sa reapara într-un meci oficial chiar spre sfîrsitul acestui retur.

Data de 18 ianuarie 2002 va ramîne de referinta pentru Florentin Petre. Dupa 493 de zile a jucat din nou fotbal. Ieri, la ora 10:30, componentii lotului deplasat de alb-rosii în cantonament au pasit pe terenul „Carpati” din Sinaia.

Antrenamentul a început pentru ceilalti jucatori cu cîteva ture de teren, timp în care Florentin a cîstigat o sticla de suc si un kilogram de grapefruit de la doctorul Alin Dragomir cu care a încins o serie de penaltyuri. A urmat o scurta sedinta de streching si apoi meciul. „Piticul” a intrat în echipa „verzilor”, care au jucat cu „rosii” doua reprize a cîte 20 de minute.

Chiar daca nu a depus un efort considerabil pe teren, Florentin a jucat tot meciul si a marcat doua goluri, dintre care unul din penalty. „Pot, dom’ profesor?”, a cerut permisiunea jucatorul lui Ion Marin pentru a executa lovitura de la 11 metri, tehnicianul încuviintînd scurt din cap. Petre l-a executat pe Iliuciuc de la punctul cu var, pentru ca „doppietta” sa fie întregita cu un sut la coltul scurt, de la 10 metri, dupa o pasa de la Mihalcea. „Bine ai revenit printre noi!”, i-au urat jucatorii dupa ce a înscris din penalty.

Fotbalistul de 26 de ani a evoluat în centrul liniei mediane, însa a încercat sa se demarce si pe benzi. Nu s-a bagat la contre, iar ceilalti jucatori au cautat pe cît posibil sa-l protejeze.

La finalul meciului, Petre era extrem de fericit. „Am cazut de acord cu antrenorul Ion Marin sa joc si eu, mai ales ca era un joc-test. M-am simtit excelent, ca si cum as fi alungat un ghinion care ma apasa. Nu am resimtit absolut deloc oboseala, dar nici nu prea aveam de ce, întrucît mai mult a fost un mers fortat al meu pe gazon.

Daca mai erau cîteva minute, poate mai înscriam, dar e bine si asa deoarece Mihalcea se cam enervase ca marchez mai mult ca el”, a comentat, zîmbind, Florentin. „Nu stiu cînd voi reveni în Divizia A, dar mi-ar placea sa joc cu Steaua si sa marchez”, a încheiat jucatorul. Echipa lui Florentin Petre a învins cu 6-3, pe lînga golurile mijlocasului mai punctînd pentru „verzi” Dragan, Tames, Bolohan si Vlad Munteanu, „rosiii” reusind sa înscrie prin Buia, Marica si Kirita.

„Primul pas a fost facut si este îmbucurator. Eu mai simt ca mai are o oarecare temere si încercam sa-l atragem usor spre antrenament, dar fara a forta”

Ion Marin, antrenor FC Dinamo

„Petre se simte bine, totul este în ordine. A început antrenamentele sub control permanent si pîna la începutul turului sper sa ajungem la 50-60 la suta capacitate de efort, pentru ca pîna în iunie sa fie refacut complet. L-am consultat dupa meci pe Florentin si s-a simtit foarte bine”

Alin Dragomir, doctor FC Dinamo

„S-a vazut pe fata lui bucuria de a juca dupa atîta vreme si am fost fericiti cu totii sa-l vedem din nou pe teren”

Giani Kirita
Sursa:www.prosport.ro