Florentina Fântânaru – Dincolo de radio…

De: Cătălina Matei / 28.07.2008, 00:00
Florentina Fântânaru - Dincolo  de radio...
...e televiziunea! După ani de activitate pe undele FM, la Radio Total, Florentina Fântânaru a fost atrasă de micul ecran, iar de mai bine de un an realizează emisiunea ”Dincolo de aparenţe”, la Antena 2. Invitaţii săi – vedete şi persoane publice - trec peste limita profesională şi ajung să dezvăluie aspecte personale, confesiuni care, uneori, îi iau prin surprindere chiar şi pe ei.

-De ce te-a atras radioul, iar mai tîrziu – televiziunea?
În ’92, pe cînd eram elevă, exista o modă a dedicaţiilor muzicale date la radio. Cînd am făcut 18 ani, colegii mei de clasă, în ora de engleză, mi-au dat o dedicaţie la unul din cele două posturi de radio locale din Galaţi şi cred că de acolo mi se trage, de cînd mi-am auzit numele la radio. Muzica mi-a plăcut întotdeauna, am avut o tentativă de trupă în clasa a X-a, cu încă două colege, s-ar fi numit Kuantic; stilul muzical – rock, bineînţeles, însă a eşuat pentru că n-am avut curaj, eram timidă. M-am tratat între timp şi am vrut să mă aud la radio, lucru care s-a întîmplat prima dată în 1994. Aici a pornit meseria mea, o dată cu prima ieşire în eter. A urmat întîlnirea cu camera de luat vederi pentru că voiam să am teme de discuţie mai diverse decît cele de pe radio şi, de ce să nu recunosc, am vrut să mă văd şi la televizor.

– Cît de uşor ai lăsat Galaţiul pentru Bucureşti?
Am plecat din Galaţi cu o strîngere de inimă, căci nu îmi doream să plec, însă trebuia să-mi continui studiile şi eram conştientă că radio şi televiziune pot să învăţ cu adevărat doar în Capitală. Aşa s-a şi întîmplat! Din Galaţi, cel mai tare îmi lipseşte braga şi cred că aţi atins un punct sensibil, pentru că am poftit la bragă şi cînd am fost însărcinată – şi înainte şi după. Dacă aveţi drum prin oraş, mergeţi în }iglina I, în zona pieţei, şi acolo, la stradă, o să găsiţi acea maşinărie care vîntură braga ce te îmbie rece şi aromată.

– Ţi-ai cunoscut soţul la radio… Care e povestea voastră de dragoste?
L-am întîlnit pe soţul meu cînd pregătea un concert şi căuta partener media. Radio Total era exact ce îi trebuia pentru a-şi promova evenimentul şi aşa ne-am cunoscut. Povestea noastră de dragoste are o urmare pe nume Dragoş, băieţelul nostru de 2 ani şi jumătate care a venit pe lume la opt luni şi cîteva zile şi care ne-a cam pus pe jar, nefiind un mare mîncăcios. Acum, recunosc, sîntem mai relaxaţi şi ne distrăm mai mult decît atunci cînd avea colici! Cred că îi place cel mai mult apa şi urlă cel mai tare cînd îl scot din apă. Rîde foarte des în somn de ne trezeşte şi se emoţionează foarte tare cînd vede la televizor urşi polari.

Dezvăluiri de la vedete

– De ce tind vocile de la radio să devină celebre la televiziune?
Vocile de radio nu cred că vor să devină celebre la televizor, ci vor să descopere şi altceva în aceeaşi zonă. Sînt, de exemplu, voci sau foste voci de radio care scriu în presă. Alţii se regăsesc şi la radio şi la TV şi în presa scrisă. Totul depinde de mijlocul de exprimare pe care îl doreşti, îl simţi cel mai bine. Mi-am dorit foarte mult să fac televiziune deşi totul a început de la radio şi aşa l-am cunoscut şi pe Mihai Gîdea, directorul Antenei 2. Nu ştiu dacă neapărat l-a convins demo-ul meu cu ce făceam la radio, dar cred că i-am atras atenţia prin consecvenţa şi perseverenţa.

– Pe ce invitaţi mizezi la ”Dincolo de aparenţe”?
Invitaţii mei sînt persoane care au făcut şi fac istorie în zona în care activează. Sînt persoane cunoscute, nume vizibile, expuse, despre care însă am vrea să ştim cît de greu le-a fost, ce bucurii, tristeţi, angoase şi renunţări au avut. Telespectatorii vor să le ştie şi succesele dar şi iubirile ascunse, trădările şi lacrimile vărsate pe furiş. Întrebările mele sînt considerate de unii indiscrete, alţii spun însă că tonul lor face invitatul să se dezvăluie. Am avut ocazia nesperată de a asculta confesiuni din partea unor oameni pe care i-am văzut pentru prima dată în viaţă. Confesiunile i-au surprins şi pe ei…

Dincolo de aparenţe
Sîmbătă, 16.30, Antena 2