Florentina Năstase – Tocilara din ”Arestat la domiciliu” a intrat prima la facultate

Apropo.ro / 17.03.2008, 00:00
Florentina Năstase - Tocilara din ”Arestat la domiciliu” a intrat prima la facultate
Interpreta Martinei din serialul de comedie de la PRO TV purta aparat dentar cînd a luat casting-ul.La scurt timp după ce au început filmările, Florentina urma să scape de acest “acce­soriu”. Nu s-a întîmplat aşa, pen­tru că apa­ratul se potri­veşte perfect cu tocilara din “Arestat la domi­ciliu”...

Florentina Năstase este studentă în ultimul an la Facultatea de film şi televiziune din Cluj. Acum ceva vreme, a trimis o fişă de casting la mai multe agenţii şi anul trecut, pe 8 august, chiar de ziua ei de naştere, a dat prima probă din viaţa ei pentru un rol într-un serial de televiziune. A avut succes din prima. “La casting nu le-am spus nimic, doar am zîmbit”, îşi aminteşte ea. Scenaristul a început să rîdă cînd i-a văzut aparatul dentar şi a fost convins că a găsit un nou personaj. Florentina suferă de anodonţie, adică îi lipsesc incisivii laterali, însă peste puţină vreme stomatologul îi va putea rezolva această problemă. Cu toate acestea, pînă la sfîrşitul primul sezon al serialului de la PRO TV, tînăra actriţa va purta aparatul dentar pe care l-a experimentat prima oară acum doi ani.

Distracţie cu lecţiile de la istorie
Cît priveşte rolul din “Arestat la domiciliu”, Martina e vrăjită de domnul Dumitru şi îndrăgostită de fiul acestuia, Luca. “Ea şi Luca sînt elevi în clasa a IX-a şi buni parteneri la… tocit. Distracţia lor principală este să citească împreună lecţiile de istorie, eventual în avans pe 2-3 ani”, rîde Florentina de personajul ei. Tînăra actriţă a intrat la Facultatea de actorie din Cluj prima pe listă, dar nu pentru că ar fi tocit ceva în prealabil, ci din cu totul alt motiv. Florentina locuieşte în Bucureşti şi, în clasa a XII-a, s-a pregătit pentru admiterea la Academia de poliţie, apoi pentru ASE. Întîmplător, a ajuns la Teatrul Pod şi a “furat” de la Cătălin Naum cîte ceva din arta actoricească. A dat admitere prima oară la Cluj şi nu la o facultate din Bucureşti, la sfatul mamei ei.

În “Hamlet”, beţivă şi însărcinată
În vară, Florentina îşi dă licenţa cu un rol din “Hamlet”, cel al nevestei groparului. “La teatrul Pod am jucat Ofelia, în liceu – din nou Ofelia, iar admiterea la facultate am dat-o cu acelaşi rol. Ideea este ca în facultate să treci prin toată paleta de roluri, aşa că la licenţă joc tot «Hamlet», dar sînt gropăriţa beţivă şi însărcinată! Pe lîngă faptul că în jurul burţii am o pernă enormă, ţin în mînă o sticlă mare, plină cu apă, pe care trebuie s-o beau pînă la fund. Nu de multă vreme am prezentat spectacolul şi la un festival internaţional din Zagreb şi acolo m-am înecat rău cu apa din sticlă, iar în public se afla şi ambasadorul României în Croaţia…”. Apropo, Florentina joacă în acest spectacol rolul unei gravide, deşi are doar 43 de kilograme. “În realitate, eu îmi cumpăr haine de la copii, de la secţiunea 12-14 ani. Dar nu pot să spun că am complexe, mai ales că măsor doar 1,57 m”.

Specialistă în yams
Chiar dacă filmările pentru “Arestat la domiciliu” îi ocupă acum aproape tot timpul, Florentina nu renunţă la un hobby. Este foarte bună la yams, un joc de noroc cu zaruri, pe care îl practică în barul în care lucrează prietena fratelui ei. Tot acolo mai joacă şah, table, cărţi sau darts. Iar acasă continuă să exerseze… sudoku.

Arestat la domiciliu
luni-miercuri, 23.15, PRO TV