Florin Călinescu are personaj de Hollywood!

Apropo.ro / 13.09.2012, 10:00
Florin Călinescu are personaj de Hollywood!
Poate vă întrebaţi ce au în comun John Travolta, Dustin Hoffman, Robin Williams, Jack Lemmon şi Tony Curtis? Ei bine, cu toţii au interpretat în cariera lor un rol de travesti.

După o lungă şi simţită absenţă de pe micul ecran, Florin Călinescu se întoarce la marea dragoste- televiziunea. Şi o face într-un mod inedit. Din 3 octombrie, el va fi băgăcioasa „Tanti Florica”, la PRO TV.

Robin Williams in Doamna DoubtfirePentru a intra în pielea personajului său, Florin Călinescu a petrecut la machiaj, pentru fiecare episod, în medie, două ore, iar telespectatorii îl vor putea admira de-a lungul primului sezon în peste 30 de ţinute feminine. „Faptul că interpretezi un rol de femeie te obligă din când în când să vezi lucrurile mai în profunzime şi să încerci să înţelegi mai bine sentimentele unei femei singure, care are o casă de întreţinut”, a declarat actorul. In timp ce însuşi Florin Călinescu a avut ideea de a face o adaptare românească a celebrului show britanic Mrs. Brown’s Boys, producătorii filmului Hairspray – Intrigi de culise (Hairspray, 2007) au avut nevoie de nu mai puţin de 14 luni pentru a-l convinge pe John Travolta să interpreteze rolul Ednei Turnblad. „A fost dificil, dar a fost şi foarte amuzant”, a mărturisit Travolta. „Ştiţi, pentru a deveni femeie trebuie să faci o groază de lucruri: să-ţi pui sâni, să-ţi măreşti şoldurile şi să-ţi micşorezi talia”, a detaliat Travolta, care este de părere că, de departe, cel mai mare avantaj în a interpreta o femeie este acela că, „dintr-o dată, oamenii au mai mult respect pentru tine, se poartă mai frumos, sunt mai manieraţi”.

Nici Robin Williams nu a acceptat cu una, cu două rolul din Doamna Doubtfire, tăticul nostru trăsnit (Mrs. Doubtfire, 1993), pentru care petrecea zilnic patru ore şi jumătate la machiaj, şi a vrut să se asigure că personajul său va fi unul veridic. Prin urmare, deghizat în doamna Doubtfire, a intrat într-un magazin pentru adulţi şi a reuşit să achiziţioneze ceva fără să fie recunoscut.

Filmul Hairspray Un test asemănător au făcut şi Tony Curtis şi Jack Lemmon atunci când s-au costumat prima dată în femei pentru rolurile din Unora le place jazz-ul (Some Like It Hot, 1959). Iniţial, au făcut o plimbare în jurul platourilor de filmare, iar apoi au intrat în toaletele destinate femeilor şi şi-au refăcut machiajul în oglinzile de acolo. Atunci când au văzut că nicio doamnă nu s-a plâns, şi-au dat seama că sunt convingători în rol de femeie.
Peste trei ore petrecea zilnic la machiaj şi Dustin Hoffman pentru rolul din Tootsie (Tootsie, 1982), la care se gândea încă de pe vremea când filma pentru „Kramer contra Kramer”.

Pentru el, cea mai mare provocare a fost aceea de a imita vocea unei femei şi s-a zvonit că inclusiv Meryl Streep i-a sărit în ajutor şi l-a consiliat. „Sânii” lui Hoffman au fost cumpăraţi dintr-un magazin specializat în produse destinate femeilor care au trecut printr-o mastectomie şi au costat 350 de dolari. Hoffman s-a dovedit a fi o tipă de pus la rană, iar cei din producţie preferau să-i dea veşti proaste atunci când era deghizat tocmai pentru că în acele momente era „mult mai de treabă”.