Florin Dumitrescu a câştigat prima amuletă în lupta culinară a chefilor

De: Alexandra Necsoiu / 30.10.2018, 12:24
Florin Dumitrescu a câştigat prima amuletă în lupta culinară a chefilor
Premiera de luni seară a celui mai iubit show culinar a fost presărată cu toate ingredientele necesare unei ediţii de succes.

Prima ediţie de jurizări pe nevăzute din noul sezon ”Chefi la cuţite” a început cu emoţii pentru concurenţi, dar şi pentru chefi. O veste neaşteptată din partea Ginei Pistol le-a dat celor trei juraţi de înţeles că în cel de-al şaselea sezon lupta începe chiar din primul moment, motiv pentru care, Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu au ocupat un loc la bancul de lucru, căci de la jurizat, au trecut şi la gătit.

Maeştrii bucătăriei se vor lupta în fiecare ediţie pentru o amuletă ce le oferă un avantaj considerabil în confruntările pe echipe, însă pentru a o câştiga trebuie să facă magie în farfurie: ” A început să fie ceva presiune acum. În general, la audiţii ne distram. Acum începem ziua gătind şi ne luptăm pentru nişte bonusuri.”, a afirmat Sorin Bontea chiar înainte de probă.

Astfel, luni seară cei trei chefi au avut de gătit somon contracronometru şi au încercat să îl pună în valoare cu cele mai rafinate garnituri pentru a-l impresiona pe invitatul special al ediţiei, Orlando Zaharia. Onorat să jurizeze, dar pus în dificultate de cele trei farfurii delicioase pregătite de cei trei juraţi ”Chefi la cuţite”, executive chef-ul a considerat că Florin Dumitrescu este cel care merită să câştige prima amuletă: ”Erau la fel, semănau, nu aş fi avut cum să fac diferenţa. Eu doar am diferenţiat după corectitudinea gătirii somonului.”, a afirmat acesta. Aşadar, chef Florin a adjudecat prima amuletă în ediţia premieră de luni seară, ce îi oferă avantajul de a degusta preparatele gătite de viitoarea sa echipă într-una din confruntările sezonului 6.

Tot aseară, Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu şi-au reluat locurile la masa jurizării pentru a începe aventura surprinzătoare a audiţiilor pe nevăzute din cel de-al şaselea sezon. Câţiva concurenţi au reuşit să îi impresioneze, motiv pentru care au trecut în etapa următoare cu numărul maximum de voturi. Un astfel de exemplu este George Dumbravă, un bucătar în vârstă de doar 25 de ani, care a venit special din Germania pentru a participa în acest show culinar. ”Felicitări! Farfurie corectă, bună, nu ai ce să comentezi la asta!”, i-au spus cei trei juraţi înainte de a-i acorda toate cele trei cuţite.

Un alt cuplu entuziast format dintr-un bucătar Italian şi soţia sa româncă a reuşit să obţină  un paşaport de trecere spre etapa următoare, dar şi-au declarat război culinar, căci cei doi îşi propun să continue lupta, dar în tabere adverse.
Venit pentru a cincea oară la ”Chefi la cuţite”, Denis Ţimbălaru a reuşit să demonstreze că de data aceasta este mai pregătit pentru această aventură gastronomică. Cu două cuţite şi încurajări din partea juraţilor, Denis pare determinat să demonstreze şi în etapa următoare că are ”sarea şi piperul” necesare acestei competiţii. Alţi concurenţi talentaţi au reuşit să obţină votul de încredere al celor trei juraţi, printre care se numără o viitoare mămică ce şi-ar dori să facă parte din echipa lui chef

Scărlătescu, un bucătar care a lucrat în restaurante cu stele Michelin, sau un inginer supervizor plin de umor care a demonstrat că pasiunea gastronomică poate cântări mai mult decât experienţa din bucătărie.
În seara aceasta, premiera celui de-al şaselea sezon ”Chefi la cuţite” continuă cu o altă ediţie spectaculoasă, în care chefii vor juriza, dar vor şi găti. Ce preparat le va da maeştrilor bucătari bătăi de cap şi cine va câştiga amuleta cu numărul doi, telespectatorii pot vedea diseară, de la 20:00, pe Antena 1.