Florin Dumitrescu a rămas cu trei oameni în echipă la „Chefi la cuţite”

De: Nicoleta Nicolae / 10.05.2016, 12:58
Florin Dumitrescu a rămas cu trei oameni în echipă la „Chefi la cuţite”
Războiul nu a fost uşor luni seara la „Chefi la cuţite”, iar tensiunea a atins cote maxime pentru cei trei juraţi. Seara a fost de-a dreptul neagră pentru Florin Dumitrescu, nu pentru că farfuriile sale ar fi fost votate, ci pentru că în urma duelului a mai pierdut un om.

Aşa se face că Daniel Lixandru a fost eliminat, iar chef Dumitrescu va continua lupta cu numai trei oameni în echipă, ceea ce îi îngreunează teribil misiunea de a ajunge în finală. „Mă tem că nu voi avea pe nimeni în finală”, a mărturisit acesta îngrijorat.

După o confruntare de foc în bucătărie, probă la care cele trei echipe au avut de gătit cu lapte, ouă, brânză şi un ingredient vedetă tras la sorţi, chef Sorin Bontea şi chef Florin Dumitrescu au primit vestea că intră la duel. Dacă primul s-a confruntat cu lipsa de coordonare din echipa gri, farfuriile fiind pregătite pe ultima sută de metri, cel de-al doilea s-a complicat cu un plating de fine dining care poate fi greu de înţeles. Lucru care s-a şi întâmplat la jurizarea făcută de oaspeţii de la „Chefi la cuţite”, însoţitori de bord şi piloţi ai unei linii aeriene cunoscute, oameni care cunosc bucătăria internaţională şi au gusturi rafinate. Farfuria echipei roşii, în care vedeta a fost vânăta, a fost pe placul celor mai mulţi, astfel că chef Scărlătescu a câştigat şi de data aceasta şi a scăpat de duel.

Bătălia dintre echipa gri şi cea neagră s-a dat în paste. Spaghete, farfalle sau penne, cu sos alb sau roşu, toate au defilat prin faţa celor trei chefi şi fie i-au făcut să zâmbească de plăcere, fie să lase dezamăgiţi furculiţele pe masă. Unul dintre concurenţi a făcut o greşeală ce l-a costat locul din concurs: după îndelungi degustări şi analize, Daniel Lixandru a fost eliminat.