Florin Dumitrescu, reţetă specială de curcan

Apropo.ro / 27.12.2012, 07:00
Florin Dumitrescu, reţetă specială de curcan
Pentru o masă festivă, Florin Dumitrescu vă sugerează o pulpă de curcan la cuptor, umplută cu mere şi scorţişoară.

Reţeta pentru 4 persoane: pulpă de curcan dezosată 800g, unt 100g, mere 200g, scorţişoară 2 batoane, busuioc proaspăt, sare şi piper, ulei de măsline.

Pulpa de curcan se desface pe o folie de plastic şi se crestează cu cuţitul încercând să întindeţi carnea cât puteţi de mult. Nu bateţi pulpa, ci doar o desfaceţi din cuţit. Presaraţi sare şi piper, puţin ulei de măsline. După ce le spălaţi, curăţaţi merele de coajă şi de seminţe, le tăiaţi cuburi mici şi le asezaţi pe centrul pulpei de curcan. Peste mere radeţi batonul de scorţişoară şi puneţi şi busuiocul întreg. Rulaţi pulpa de curcan şi daţi folia de plastic deoparte. Dacă vreti şi vă este mai uşor, puteţi folosi sfoara de bucătărie pentru a lega pulpa, după care o băgaţi la cuptor la 180C, timp de 45 de minute. Acoperiţi cu folie de aluminiu şi asiguraţi-vă că aveţi cuptorul încins când introduceţi pulpa de curcan. Ca garnitură, puteţi folosi legume natur, orez fiert sau piureuri de legume.

La desert va recomand mere coapte în foietaj. Aroma de scorţişoară şi de măr copt vor da un parfum de sărbătoare întregii case.
Cum procedaţi: un măr curăţat de coajă şi de sâmburi se înveleşte în foietaj, se dă prin ou frecat cu zahăr şi scorţişoară şi se dă la cuptor la 170C, pentru 30 de minute. Se lasă să se răcească puţin şi se poate servi. Merele cele mai bune pentru aceasta reţetă sunt merele Golden.