Florin Iordache – Nesuferitul de la Megastar

De: Cătălina Matei / 26.05.2008, 00:00
Florin Iordache - Nesuferitul de la Megastar
Cel de-al doilea finalist al concursului Megastar a fost catalogat drept unul dintre cei mai aroganţi concurenţi. A reuşit să-i enerveze pe colegi, dar a şi ”smuls” cîteva comentarii acide din partea juriului. Chiar şi telespectatorii l-au ”taxat” de acasă. Însă Florin Iordache este un talent în stare pură, ca diamantul neşlefuit. Aşa că cei de la Universal Music România au hotărît să-l ia sub aripă şi să-i producă un album. Prin urmare, în loc de un Megastar... avem doi!

– Cum arăta viaţa ta înainte de Megastar?
Cîntam! Mai puţin organizat, nu studiam chiar aşa de mult. În ultima vreme, mă axasem pe compoziţiile proprii, rărind concertele de cover-uri.

– De ce te-ai înscris la acest concurs?
Întîmplător, m-a sunat într-o dimineaţă o prietenă de la Conservator şi m-a întrebat dacă vreau să mă duc cu ea la preselecţii. Neavînd altceva de făcut în respectiva dimineaţă, am acceptat. Şi, dacă tot am ajuns pînă acolo, am completat şi un formular de înscriere… Luuuung formular! M-am gîndit că n-ar fi rău să dau piept cu un public de specialişti (juriul).

– Ai fost catalogat drept unul dintre cei mai aroganţi concurenţi. Aşa eşti tu sau a fost o tactică?
Cum bine spuneţi, am fost ”catalogat”. Dacă încrederea în forţele proprii şi sinceritatea înseamnă aroganţă, atunci sînt ”vinovat”. Cît despre tactică… Tactica mea a fost să-mi fac treaba din ce în ce mai bine, muncind din ce în ce mai mult. Pentru asta, aş vrea să mulţumesc doamnei Crina Mardare şi doamnei Silvia Călin.

– Care a fost cea mai importantă apreciere pe care ai primit-o de la juriu? Dar un comentariu injust?
Faptul că mă simt bine pe scenă şi că mi-a dat Dumnezeu un timbru vocal special. De aseme­nea, aprecieri non-verbale foarte importante au fost zîmbetul doamnei Aura Urziceanu în timp ce cîntam, atenţia domnilor Virgil Ianţu şi Răzvan Mazilu şi încercarea de a ascunde orice urmă de apreciere a domnului Adrian Despot. Injuste mi s-au părut comentariile la altă adresă decît cîntatul şi prezenţa pe scenă – mă refer la cele legate de vestimentaţie, recuzită şi presupunerile legate de statutul meu social, educaţie şi domiciliu.

– De ce crezi că nu ai cîştigat?
Nu fac presupuneri. Cînd urc pe scenă, scopul meu este să bucur cît mai multă lume.

”De acum, începe munca”

– Ce zici de Andrei, cîştigătorul de la Megastar?
Este un tip prietenos, care se fereşte de conflicte şi care-şi cunoaşte interesul.

– Cum ai reacţionat cînd cei de la Universal Music România te-au chemat în echipa lor?
M-am bucurat de şansa acordată de ei, şansă pentru care le mulţumesc. De acum, începe munca adevărată. Sper ca şi satisfacţiile reciproce să fie pe măsură.

– La ce compromisuri eşti dispus să ajungi pentru a avea o carieră în muzică?
Depinde ce se înţelege prin com­promis. Nu voi accepta compro­misuri morale… de sinceritate, de mîndrie, de integritate.

– Dintre membrii juriului, cu cine ţi-ar plăcea să faci un duet?
În mod sigur, cu doamna Aura Urziceanu.

– O să-ţi alegi un nume de scenă sau rămîi la… Florin?
Florin este foarte în regulă, este numele meu. Nu ştiu încă sigur dacă va rămîne, dar e ok.

– Ce sfat le-ai da viitorilor concurenţi de la Megastar?
Cîntaţi ca voi, studiaţi mult şi cu plăcere şi iubiţi scena şi publicul!

Deja celebru…
Chiar dacă nu a cîştigat concursul Megastar, Florin s-a ales cu un contract cu Universal Music România şi e deja celebru, chiar şi pe wikipedia. Este născut pe 28 mai 1988 şi, fără să-şi dezmintă zodia – Taur, se încăpăţînează să reuşească. Nu crede în cuvîntul ”eşec”!