Florin Neby îţi prezintă cele 10 alimente de primăvară care îţi accelerează slăbirea

De: Nicoleta Nicolae / 23.04.2015, 16:00
Florin Neby îţi prezintă cele 10 alimente de primăvară care îţi accelerează slăbirea
Ne aflăm într-unul dintre cele mai bogate sezoane când resursele pe care le putem folosi în cura de slăbire sun exraordinare. Florin Neby, antrenorul de la ”Neatza cu Răzvan şi Dani”, Antena 1 ne dezvăluie cele mai importante fructe şi legume care ne vor accelera slăbirea în această primăvară. Florin descrie care este leguma minune care conţine doar 4 calorii, care este alimentul care transmite creierului senzaţia de saţietate, împiedicându-ne în acest fel să măncăm mai mult decât trebuie, dar şi ce plantă aromatică ne va face să reducem porţia la jumătate.

Principiile pe care fostul campion mondial şi european la gimnastică masculină construieşte planuri alimentare de succes pentru cei care vor să aibă silueta ideală se pot enunţa într-o singură propoziţie: alegeţi o alimentaţie echilibrată. Deşi cunoaştem acest lucru, acesta este secretul!

 

Antrenorul  ne sfătuieşte să optăm pentru o hrană formată din produse din sursă sănătoasă, lipsite de conservanţi şi aditivi care să ne asigure energia de care avem nevoie, dar care ne vor face să ne simţim şi să arătăm extrem de bine. Iar pentru că ne aflăm în cel mai bogat sezon în ceea ce priveşte legumele şi fructele, Florin ne  dezvăluie cum să ne folosim de resursele momentului pentru a ne îndeplini obiectivul de frumuseţe şi pentru a ne lua cantităţile semnificative de nutrienţi de care corpul are nevoie pentru a funcţiona la parametri optimi.

Iată  sunt alimentele de primăvară recomandate de Florin dacă vrei să îţi accelerezi slăbirea:

 

Urzicile oferă un pachet nutritiv generos cu foarte puţine calorii. Bogate în vitaminele A, B, C, potasiu, calciu şi fier, acestea eliberează serotonina şi acetilcolina, neurotransmiţători care reglează apetitul. De asemenea, au proprietăţi diuretice, favorizând eliminarea apei în exces şi a toxinelor.

Sparanghelul este una dintre cele mai bune surse vegetale de acid folic, o formă a vitaminei B (B9) esenţială pentru regenerarea celulară. Însă, acidul folic are un rol important şi în sinteza dopaminei, a serotoninei şi a noradrenalinei, neurotransmiţători responsabili cu starea de bine. Dacă vorbim despre procesul de slăbire, sparanghelul este o legumă- minune, conţinând doar 4 calorii. Să nu uităm nici de conţinutul de inulină, fibra dietetică care ajută la o mai bună absorbţie a nutrienţilor.

Usturoiul verde conţine alicină, compusul care îi dă mirosul specific. În afara acestei proprietăţi, alicina stimulează senzaţia de saţietate la nivelul creierului, împiedicându-te în acest fel să mănânci mai mult decât trebuie.  

Ceapa verde este bogată în sulf, un aliat de nădejde al pancreasului în arderea grăsimilor pentru energie. Adaugă firele verzi şi bulbii în salate şi vei evita acumularea depozitelor de grăsime.

Salata verde este, fără îndoială, alimentul perfect pentru cei care vor să slăbească. Conţine fibre şi cantităţi importante de vitamina K, esenţială pentru rezistenţa oaselor. Sunt necesare cinci căni de salată pentru a aduna caloriile unei singure felii de pâine albă.

Spanacul este o sursă ideală de energie, fiind bogat în fier, un nutrient- cheie al celulelor roşii care furnizează oxigen muşchilor. Mai mult, acidul lipoic stimulează catabolizarea nutrienţilor şi folosirea grăsimilor ca sursă preferenţială pentru obţinerea energiei.  

Anghinarea este unul dintre inamicii colesterolului; cinarina pe care o conţine este un antioxidant puternic care neutralizează acţiunea radicalilor liberi şi reduce valorile colesterolului. În plus, furnizează magneziu, un mineral implicat în majoritatea reacţiilor biochimice ale organismului.

Vinetele accelerează rata metabolică datorită conţinutului de vitamine şi minerale necesare acestui proces: potasiu, magneziu, cupru, acid folic, vitaminele B1, B3 si B6.

Căpşunile sunt cele mai slab calorice fructe de pădure, fiind o sursă excelentă de antioxidanţi. Conţinutul redus de fructoză şi fibrele alimentare fac ca acestea să fie o gustare sănătoasă  şi săţioasă.

Menta are capacitatea de a îi transmite creierului senzaţia de saţietate. Doar câteva frunze din această plantă aromatică te vor face să reduci porţia la jumătate.