Florin Neby, sfaturi de întreţinere în preajma sărbătorilor de iarnă

De: Nicoleta Nicolae / 02.12.2014, 11:00
Florin Neby, sfaturi de întreţinere în preajma sărbătorilor de iarnă
Florin Neby, colegul lui Răzvan şi Dani de la Neatza, vine cu câteva sfaturi numai bune pentru perioada care urmează. Iată ce exercţii sunt recomandate înainte şi după ospăţul de Sărbători!

Ce anume te-a determinat să porneşti pe acest drum profesional?

După Campionatele Mondiale din 2010, m-am gândit foarte bine la cariera mea. Familia mă îndruma să fac un pas către Ministerul de Interne, dar ştiam că nu va fi un job la care îmi va face plăcere să merg. Majoritatea colegilor mei, după ce renunţau să mai practice sportul de performanţă, se angajau ca antrenori la diferite cluburi de gimnastică, pe salarii extrem de mici şi unde nu prea există recunoaşterea muncii. La facultatea de sport pe care am absolvit-o se vorbea foarte mult de sportul de masă şi m-am hotărât să studiez puţin problema. Am comparat ceea ce se întâmplă în România în industria fitness-ului cu activităţile dezvoltate în Occident şi am observat foarte multe carenţe în dezvoltarea şi îndrumarea omului de rând pe subiectul de viaţă sănătoasă. Nu mi-a luat mult să-mi dau seama că pe baza cunoştinţelor acumulate în sport şi în toţi anii de studiu, pot aduce un plus în această industrie.

Ce le spui celor care pun pe seama lipsei timpului absenţa sportului din viaţa lor?

Cum îţi poţi face timp pentru o ieşire cu prietenii, pentru o programare la manichiură spre exemplu sau pentru a merge la film cu iubitul/iubita, aşa îţi poţi rezerva 45 de minute, o dată la 2 zile pentru sport. Nu uita că sportul ţine problemele de sănătate departe.

Ce exerciţii recomanzi unei femei care vrea să slăbească şi să îşi tonifieze corpul până la Revelion?

Într-o lună de zile este greu să faci ceva ce nu ai făcut în celelalte 11 sau în anii de viaţă pe care i-ai trăit în sedentarism. Eu cred în continuare, şi în această credinţă mă bazez pe toate rezultatele obţinute până acum cu oamenii ce participa la programele mele, în exerciţiul de cardio fie el şi de alergare pe bandă sau mişcări cu greutatea corpului în ritm cardio, pentru o accelerare a metabolismului, alternate de exerciţii cu greutăţi medii spre mari, ce în general implică un consum mare de calorii (energie) şi te ajută să capeţi un tonus muscular bun. Acesta este cu siguranta mix-ul perfect pe un interval scurt de timp. Totuşi, nu se vor vedea modificări dacă alimentaţia nu are şi ea parte de schimbări.