Florin Zamfirescu joaca in filmul lui Andrei Blaier

Apropo.ro / 04.02.2002, 11:28
Florin Zamfirescu joaca in filmul lui Andrei Blaier
Rectorul Universitatii de Arta Teatrala si Cinematografica, Florin Zamfirescu, joaca in filmul "Dulcea sauna a mortii", regizat de Andrei Blaier si produs de MediaPro Pictures. Florin Zamfirescu interpreteaza rolul unui om de afaceri, arestat si tinut preventiv in puscarie,

Rectorul Universitatii de Arta Teatrala si Cinematografica, Florin Zamfirescu, joaca in filmul „Dulcea sauna a mortii”, regizat de Andrei Blaier si produs de MediaPro Pictures. Florin Zamfirescu interpreteaza rolul unui om de afaceri, arestat si tinut preventiv in puscarie, pentru trafic ilegal.

Cea mai dura secventa pe care Florin Zamfirescu a filmat-o este aceea in care trebuie sa-si puna un streang in jurul gitului. „Imi propusesem ca secventa sa fie cit mai veridica, astfel incit am insistat ca atit la repetitii, cit si la filmare, sa stau suspendat, cu fringhia in jurul gitului, in total aproape doua ore. Nu imi imaginasem ca, desi eram sustinut de chingi, streangul va intra usor in carnea gitului, putind opri circulatia singelui.

Este una dintre cele mai periculoase scene pe care le-am filmat vreodata”, spune un actor care a jucat pina acum in peste 50 de filme. Forta si firescul interpretarii maestrului Zamfirescu au fost rasplatite de critica internationala de film si teatru cu Marele Premiu Leul de aur de la Arezzo (Italia, 1979), premiul criticii pentru cel mai bun actor rom‰n (1997), medalia de aur la bienala „I.L. Caragiale”, pentru cel mai bun recitator (1965).

SURSA : PROTV MAGAZIN

Tags: