„Flota pierduta a lui Hitler” era pe fundul Marii Negre

De: Dragos Tanase / 04.02.2008, 12:07
Relicvele a 3 submarine germane, denumite "flota pierduta a lui Hitler", au fost descoperite pe fundul Marii Negre, in largul coastelor Turciei.

Relicvele a trei submarine germane, denumite "flota pierduta a lui Hitler", au fost descoperite pe fundul Marii Negre, in largul coastelor Turciei, dupa mai mult de 60 de ani de la incheierea celui de-al doilea razboi mondial.

Submarinele strabatusera circa 3.200 de kilometri din Germania, pentru a ataca flota rusa, in timpul celui de-al doilea Razboi Mondial, insa au esuat, spre sfarsitul razboiului. La peste 60 de ani de la incheierea celui de-al doilea Razboi Mondial, exploratorii au descoperit relicvele celor trei submarine in largul coastelor Turciei.

Citeste mai multe pe Mediafax.ro

Submarinele de azi stau la suprafata

Rusia intentioneaza sa suplimenteze numarul submarinelor din Flota Marii Negre, dar actiunile sale au fost blocate pana acum de Ucraina, a anuntat amiralul Vladimir Masorin, comandantul Fortelor Navale ruse, citat de pagina electronica a RIA-Novosti.

"In viitor, Flota Marii Negre ar trebui sa dispuna de 12-15 submarine cu propulsie pe motorina", a declarat Masorin. In prezent, Rusia are doar doua submarine in Marea Neagra.