Flutur: 25 de confirmari și 26 de suspiciuni de gripa aviara în țara

Apropo.ro / 21.05.2006, 13:48
Flutur: 25 de confirmari și 26 de suspiciuni de gripa aviara în țara
Ministrul Agriculturii, Gheorghe Flutur, a anunțat, duminica, ca numarul confirmarilor de gripa aviara a ajuns la 25 de locații din județele Brașov, Bacau, Buzau, Vrancea, Covasna și Sibiu, în timp ce în alte 26 sunt suspiciuni. "Numarul focarelor

Ministrul Agriculturii, Gheorghe Flutur, a anunțat, duminica, ca numarul confirmarilor de gripa aviara a ajuns la 25 de locații din județele Brașov, Bacau, Buzau, Vrancea, Covasna și Sibiu, în timp ce în alte 26 sunt suspiciuni.

„Numarul focarelor confirmate a ajuns la 25, în județele Brașov, Bacau, Buzau, Covasna, Sibiu și Vrancea. În prezent a fost izolat virusul în majoritatea locațiilor, procesul de sacrificare a pasarilor și dezifecția fiind finalizata”, a spus Flutur.

Potrivit ministrului, „lucrurile încep sa se stabilizeze”, primarii localitaților din Vrancea unde au fost depistate focare fiind deja sancționați.

„Important este ca am gestionat criza, astfel încât virusul sa nu se transmita la om. De aceea am grabit lucrurile în Vrancea, am dat amenzi primarilor, pentru a grabi sacrificarea pasarilor”, a mai spus Flutur.

Ministrul Agriculturii a mai spus în celelate 26 de locații, unde sunt suspiciuni de gripa aviara, autoritațile sunt pregatite de intervenție.

Membrii Comandamentului central Antiepizootic și ai ministerelor implicate s-au întâlnit, duminica, la sediul Ministerului Agriculturii, pentru o noua evaluare a evoluției gripei aviare, ședința la care a participat și premierul Calin Popescu Tariceanu.

Comandamentul a analizat ultimele informații cu privire la evoluția crizei aviare la nivel național, inclusiv în municipiul București.

Potrivit lui Flutur, în Capitala nu exista riscul raspândirii virusului, în cazul în care rezultatele analizelor vor confrma prezența acestuia.

„Dupa amiaza vom avea și rezultatele pe București, e o chestiune de ore, însa în Capitala nu este o problema raspândirea virusului. Sa nu exageram”, a mai spus Flutur

Mediafax