Flyboard, un nou sport de apa ce iti permite sa inoti ca un delfin (Video)

Apropo.ro / 07.12.2011, 10:11
Am mai vazut oameni cu dispozitive pe baza de jet de apa insa Flyboard ii ofera acestui sport acvatic un stil aparte, permitand utilizatorului sa efectueze sarituri din apa similare delfinilor.

Creat de catre un entuziast francez al sporturilor de apa, Franky Zapata, din Marseille, Flyboard permite posesorului sa isi controleze jetul de apa inca sa poata efectua salturi similare cu cele ale delfinilor.

Desi anul acesta multi oameni au fost incantati de jetpack-ul Jetlev (cu ajutorul caruia nu poti decat sa te deplasezi precum un zmeu purtat de vant), Flyboard este mult mai complex si mult mai ieftin, primul costand aproximativ 94.000 de dolari pe cand cel din urma costa 6.600 de dolari pentru pachetu de baza.

Apa este trecuta printr-un ski jet de 100 de cai putere iar utilizatorul se foloseste de jetul principal pentru propulsie dar si de doua jet-uri mai mici pentru stabilitate.

Odata ce te inveti cu Flyboard, vei putea efectua salturi din apa de pana la 10 metri inaltime, sau pentru o mica suma de bani in plus poti cumpara varianta pro a dispozitivului, care este echipata cu un motor in plus, pentru mai multa putere.

Urmariti clip-ul de mai sus si spuneti-mi daca nu este ceva total iesit din comun dar atractiv in acelasi timp.