FMI cere Guvernului scumpirea electricității și a gazelor

Apropo.ro / 05.02.2012, 17:00
FMI cere Guvernului scumpirea electricității și a gazelor
Fondul Monetar Internațional a cerut Guvernului majorarea cu cel puțin 15% a prețului la electricitate până la finele lunii februarie și cu 15% a prețului gazelor pentru firme, până la vară.

Fondul Monetar Internațional a cerut Guvernului majorarea cu cel puțin 15% a prețului la electricitate până la finele lunii februarie și majorarea prețului gazelor pentru firme cu 15%, până la vară, însă vom vedea în această după-amiază, când oficialii Fondului vor susține conferința de presă de la finalul celei de-a patra evaluări a acordului preventiv.

Potrivit acestui draft, calendarul pentru eliminarea prețurilor reglementate la energie și la gaze rămâne cel convenit până acum, adică finele anului 2013 pentru consumatorii industriali și sfârșitul anului 2015 pentru cei casnici.

„Vom începe (Guvernul – n.r.) acum să implementăm planul agreat anterior privind renunțarea la tarifele reglementate la electriciate și gaze, în conformitate cu regulile UE. Până la 15 februarie 2012 vom transmite Comisiei Europene, Băncii Mondiale și Fondului Monetar Internațional traducerea în limba engleză a întregului calendar, incluzând toate specificațiile relevante și măsurile specifice pentru a proteja consumatorii vulnerabili și pentru a asigura competiția”, scrie în document.