Folosirea unui telefon mobil in Coreea de Nord te face criminal de razboi

Apropo.ro / 27.01.2012, 13:40
Folosirea unui telefon mobil in Coreea de Nord te face criminal de razboi
Coreea de Nord a avertizat ca orice cetatean care este prins ca incearca sa fuga in China sau sa foloseasca un telefon mobil in timpul celor 100 de zile de doliu national va fi etichetat drept criminal de razboi si pedepsit corespunzator.

Exista rapoarte care spun ca rezervele de mancare din Coreea de Nord sunt pe terminate si ca a crescut numarul celor care incearca sa treaca granita in China.

Partidul Muncitoresc al Coreei de Nord a publicat acest avertisment in incercarea de a reduce numarul celor care fug din tara si de a asigura stabilitatea noului regim al lui Kim Jong-un, care a preluat functia tatalui sau, Kim Jong il.

Coreea de Nord tine o perioada de doliu de 100 de zile de la decesul dictatorului iar cei care incalca avertismentele Partidului Muncitoresc ori sunt executati ori ajung in lagare de munca.

Din fericire, daca se poate spune asa, aproximativ 5% din populatia Coreei de Nord detine un telefon mobil asa ca sansele ca cineva sa fie pedepsit pentru folosirea lui sunt relativ mici.