Footbrawl: sportul care combină artele marțiale, fotbalul american și rugby-ul (Video)

Apropo.ro / 14.01.2013, 16:40
 Footbrawl: sportul care combină artele marțiale, fotbalul american și rugby-ul (Video)
Footbrawl este un sport inventat prin anii '80, în australia, ca antrenament pentru elevii la școlile de arte marțiale.

Deși footbrawl este un sport „ușor” violent, el a câștigat rapid popularitate și a devenit cunoscut internațional.

Footbrawl este un sport full contact în care participanții trebuie să ajungă la finalul unei partide întregi. Ca și în alte sporturi, principalul obiectiv la footbrawl este să introduci mingea în plasă (poartă), adică să încrii un gol (eseu) la echipa adversă. Nu este deloc ușor acest lucru, chiar dacă pare așa.

footbrawl

Prin combinarea elementelor de arte marțiale, fotbal, rugby și chiar hockey, footbrawl-ul este un joc unic ce oferă participanților șansa să lupte cu adversarii fără a pricinui răni grave, dar și să ofere un spectacol de neuitat pentru spectatori.

Un meci se dispută între două echipe a câte cinci jucători și trei arbitri. Jucătorii au echipament ce le protejează anumite zone sensibile – pieptul, precum și casă de protecție. Arbitrul aruncă mingea în sus, ca la basket, ceea ce înseamnă și începutul meciului.

 

 

Le este permis să se împingă, să ridice, să trântească sau să lovească adversarul pentru a se apropia de poartă. Pare ca o luptă de stradă, dar cu mai puțină agresivitate, dar mult amuzament.