Forbes: Angelina Jolie, actrița de la Hollywood plătită cel mai bine

De: Gabriela Voicu / 31.07.2013, 13:00
Forbes: Angelina Jolie, actrița de la Hollywood plătită cel mai bine
Angelina Jolie este actrița cel mai bine plătită de la Hollywood, cu venituri estimate la peste 30 de milioane de dolari, obținute în ultimul an.

Angelina Jolie, care va putea fi văzută în curând pe marile ecrane în filmul „Maleficent”, este actrița cel mai bine plătită de la Hollywood, cu venituri estimate la circa 33 milioane de dolari, obținute în ultimul an, potrivit unui top alcătuit de revista Forbes.

Actrița americană, în vârstă de 38 de ani a ocupat locul al treilea în topul Forbes din 2012. Anul acesta ea a fost în centrul atenției după ce a fost supusă unei duble mastectomii.

În acest an, pe locul al doilea se află Jennifer Lawrence, recompensată anul acesta cu un Oscar, care a obținut venituri de 26 milioane de dolari.

Kristen Stewart, actrița principală din franciza cinematografică „Twilight”, a pierdut poziția de lider pe care o ocupa în acest clasament, în 2012, și a coborât pe locul al treilea, cu venituri de 22 milioane de dolari.

Jennifer Lawrence

Jennifer Aniston, al cărei nou film, „We’re the Millers”, va fi lansat în Statele Unite weekendul viitor, ocupă locul al patrulea, cu venituri de 20 milioane de dolari.

Emma Stone, care a jucat în filmul „The Amazing Spider-Man” alături de iubitul ei din viața reală, actorul Andrew Garfield, se află pe locul al cincilea, cu venituri de 16 milioane de dolari.

Topul 10 al celor mai bine plătite actrițe de la Hollywood este completat de Charlize Theron (15 milioane dolari), Sandra Bullock (14 milioane dolari), Natalie Portman (14 milioane dolari), Mila Kunis (11 milioane dolari) și Julia Roberts (11 milioane dolari).

Forbes.com a alcătuit acest clasament pe baza discuțiilor avute cu agenții, managerii, producătorii și avocații actrițelor, pentru a cuantifica veniturile obținute de acestea din filmele în care au jucat, în perioada iunie 2012 – iunie 2013. Editorii celebrei reviste americane au ținut cont și de sumele câștigate de ele din promovarea unor parfumuri sau linii vestimentare.