FORBES: Eddie Murphy conduce topul actorilor de la Hollywood supraevaluați, în 2012

De: Gabriela Voicu / 05.12.2012, 13:30
Actorul Eddie Murphy este plătit prea bine în comparație cu încasările obținute de filmele în care joacă, iar în acest an conduce topul Forbes al actorilor de la Hollywood supraevaluați.

În ultima vreme cariera lui Eddie Murphy e în cădere liberă. Filmele „A Thousand Words” și „Meet Dave” nu sunt dintre cele mai bune proiecte cinematografice ale actorului care, anul trecut, ar fi trebuit să revină printre starurile de prima clasă de la Hollywood cu pelicula „Tower Heist”, însă și încasările de box office ale acesteia au fost sub nivelul așteptărilor – 153 de milioane $, pentru un buget de 75 de milioane $. În plus, după ce fusese desemnat să prezinte ceremonia premiilor Oscar din acest an, Murphy a anunțat că se retrage. Toate aceste faux-pas-uri îl propulsează în topul actorilor supraevaluați de la Hollywood, în 2012.

Jurnaliștii Forbes au estimat că fiecare dolar plătit lui Murphy pentru ultimele trei filme în care a jucat, a returnat, în medie, 2.30 dolari în box office.

Topul actorilor supraevaluați din acest an a fost realizat în funcție de ultimele filme ale fiecărui actor lansate în ultimii trei ani, care au rulat în peste 2.000 de cinematografe. Ulterior au fost calculate încasările în raport cu investițiile studiourilor de film care au plătit salariile actorilor.

Katherine Heigl

După Eddie Murphy, care conduce topul Forbes al actorilor supraevaluați în 2012, urmează actrița Katherine Heigl. Pentru fiecare dolar pe care ea l-a primit pentru ultimele trei filme, respectiv „Knocked-Up”, „27 Dresses” și „The Ugly Truth”, încasările au fost de doar 3.40 $. Și cel mai recent film cu ea, „One For The Money”, a avut încasări slabe, de 37 de milioane $, pentru un buget de 40 de milioane $.

Locul al treilea este ocupat de actrița Reese Witherspoon, care, pentru fiecare dolar câștigat, a returnat în medie 3.90 $. Deși este una dintre actrițele cel mai bine plătite, rolurile alese de ea în ultima vreme, cum este cel din „How Do You Know”, din 2010, nu au fost cele mai potrivite. Comedia romantică menționată, în care a jucat alături de Paul Rudd, Jack Nicholson și Owen Wilson, a avut un buget colosal, de 120 de milioane $, dar încasările de box office au fost de doar 49 de milioane $. Nici cel mai recent film cu ea nu a fost grozav, „This Means War” înregistrând încasări de 157 de milioane $, pentru un buget de 65 de milioane $.

Sandra Bullock

Sandra Bullock este o apariție-surpriză în topul Forbes din acest an, pe locul al patrulea. Fiecare dolar câștigat de ea a returnat 5 $. În 2009 actrița a jucat într-unul dintre cel mai bine cotate și profitabile filme al anului, „The Blind Side”, care a avut încasări de 310 milioane $, pentru un buget de 30 de milioane $. Cu toate acestea, următoarele filme cu ea din ultimii trei ani, „All About Steve” și „Extremely Loud & Incredibly Close”, nu s-au ridicat la nivelul celui din 2009.

Actorul care completează topul 5 este Jack Black, ale cărui filme din ultimii trei ani au returnat doar 5.20 $ pentru fiecare dolar plătit actorului.Actorii care ocupă urmatoarele cinci pozitii sunt

Nicolas Cage – returnează 6 $ pentru fiecare dolar primit,

Adam Sandler – returnează 6.30 $ pentru fiecare dolar primit,

Denzel Washington – returnează 6.30 $ pentru fiecare dolar primit,

Ben Stiller – returnează 6.50 $ pentru fiecare dolar primit,

Sarah Jessica Parker – returnează 7 $ pentru fiecare dolar primit.