FORBES: Michael Jackson este cea mai bogată celebritate decedată

De: Gabriela Voicu / 24.10.2013, 13:30
FORBES: Michael Jackson este cea mai bogată celebritate decedată
Regretatul star pop Michael Jackson, care a murit pe 25 iunie 2009 la vârsta de 50 de ani, conduce topul Forbes din acest an al vedetelor decedate cu cele mai mari venituri postmortem

Regretatul star pop Michael Jackson, care a murit pe 25 iunie 2009 la vârsta de 50 de ani, conduce topul Forbes al vedetelor decedate cu cele mai mari venituri postmortem, acumulând o avere de peste 160 de milioane de dolari, anul trecut.

Mare parte din veniturile sale provin de pe urma spectacolelor Cirque du Soleil. Acestea includ o reprezentație sub forma unei holograme cu Michael Jackson cântând „Man in the Mirror”. Familia lui Michael mai obține bani din muzica acestuia și din partea acestuia de 50% din catalogul Sony/ATV, care include hit-uri ale unor artiști cum sunt The Beatles, Lady Gaga și Taylor Swift. 

Elvis Presley, al doilea cel mai bine plătit star decedat

Pe locul al doilea în clasamentul Forbes din acest an al celor mai bogate vedete decedate este Elvis Presley, cu 55 de milioane de dolari, iar pe locul al treilea se află creatorul de benzi desenate Charles Schulz, cu 37 de milioane de dolari.

Topul continuă cu actrița Elizabeth Taylor pe locul al patrulea, cu 25 de milioane de dolari, cântărețul Bob Marley, cu 18 milioane de dolari, actrița Marilyn Monroe, cu 15 milioane de dolari, cântărețul John Lennon, cu 12 milioane de dolari, omul de știință Albert Einstein, cu 10 milioane de dolari, la egalitate cu actrița Bettie Page, și autorul Theodor „Dr. Seuss” Geisel, cu 9 milioane de dolari.