Forbes: Topul celor mai puternice femei din lume în 2013

De: Gabriela Voicu / 23.05.2013, 12:30
Forbes: Topul celor mai puternice femei din lume în 2013
Revista Forbes a publicat topul pentru 2013 al celor mai puternice femei din lume. Cine crezi că ocupă primul loc?

Revista Forbes a publicat topul din 2013 al celor mai puternice femei din lume. Printre acestea se află Melinda Gates, soția patronului companiei Microsoft, și Hillary Clinton, care a coborât câteva poziții față de anul trecut.

Cancelarul german Angela Merkel s-a menținut pe prima poziție în topul Forbes din 2013, devansându-le pe Dilma Rousseff, președintele Braziliei, și pe Melinda Gates, soția patronului companiei Microsoft.

Este pentru a treia oară consecutiv când Angela Merkel a fost considerată de editorii revistei Forbes drept cea mai puternică femeie din lume și a opta oară în ultimii zece ani.

Sheryl Sandberg

Hillary Clinton a pierdut locul al doilea pe care l-a ocupat în 2012, după ce a părăsit Departamentul de Stat american. Ea a coborât pe locul al cincilea, imediat după prima doamnă a Statelor Unite, Michelle Obama, care se află pe locul al patrulea.

Topul 10 al celor mai puternice femei din lume este completat, în ordine, de Sheryl Sandberg – director general al companiei Facebook, Christine Lagarde – director general al Fondului Monetar Internațional (FMI), Janet Napolitano – secretar al Departamentului de Securitate Internă din Statele Unite, Sonia Gandhi – președinta Partidului indian al Congresului și Indra Nooyi – CEO al PepsiCo.

Citește mai multe despre „TOPUL Forbes al celor mai puternice femei din lume în 2013”, pe Mediafax.ro