Ford a lansat modelul Fusion

Apropo.ro / 07.03.2002, 10:27
Ford  a lansat modelul Fusion
Compania americana Ford a lansat, miercuri, la Salonul Auto de la Geneva, un nou model, Fusion, destinat pieței europene, pentru care estimeaza vînzari anuale de peste 150.000 de unitați Fusion încearcă să definească o nouă clasă de automobile,

Compania americana Ford a lansat, miercuri, la Salonul Auto de la Geneva, un nou model, Fusion, destinat pieței europene, pentru care estimeaza vînzari anuale de peste 150.000 de unitați

Fusion încearcă să definească o nouă clasă de automobile, constructorul îmbinînd caracteristicile unui model de oraș, precum Ford Fiesta, și trasăturile unui vehicul de teren. De altfel, multe din componentele utilizate pentru producerea lui Fusion provin de la noul model Ford Fiesta, lansat anul trecut.

Ford va pune în vînzare acest model începînd cu luna iunie. „Mizăm pe vînzările Fusion pentru a ne majora cota de piață în Europa de la 8,6%, cît a fost anul trecut, la 9,3% în acest an”, a spus David Thursfield, președintele Ford Europe.

El a anunțat că Fusion și Fiesta sînt primele modele dintr-o serie de 45 de noi lansări, care vor produse pînă în 2005.

Compania americană a decis reducerea capacităților de producție din Europa la 600.000 de unități anual, ca urmare a faptului că, în acest an, este prevăzută o scădere a vînzărilor totale pe această piață.

Sursa: www.mediafax.ro

Tags: