Formația de blues a secolului 21

Apropo.ro / 09.01.2006, 11:09
Formația de blues a secolului 21
Poate cea mai ciudata combinație din muzica lansata în ultimul timp. Doi baieți, unul din exoticele Insule Caraibe și un londonez, și-au unit forțele pentru a scoate unul dintre cele mai complexe albume din ultimii ani... Mattafix, expresie provenita din

Poate cea mai ciudata combinație din muzica lansata în ultimul timp. Doi baieți, unul din exoticele Insule Caraibe și un londonez, și-au unit forțele pentru a scoate unul dintre cele mai complexe albume din ultimii ani…

Mattafix, expresie provenita din Insula Sfantul Vincent, din Caraibe, care înseamna „nici o problema” (în engleza, „Matter fixed”), este numele acestei neconvenționale formații care combina pop-ul cu blues-ul, jazz-ul, bhangra, punk, roots reggae, hio-hop, calypso, soul clasic, dancehall și chiar heavy metal pe un singur album. La o prima vedere și chiar audiție pare o aglomerare prea mare. Dar daca stam sa ne gandim ca acum ceva ani cei de la Massive Attack au facut cam același lucru atingand un succes uriaș și intrand în istoria muzicii pentru stilurile amestecate pe care le-au abordat, atunci este de înțeles de ce Marlon și Preteesh au mers în aceeași direcție. Și asta tocmai pentru ca Massive a însemnat pentru ei „începutul muzicii” și îi considera pe aceștia cel mai bun model, plus ca tatal lui Marlon a fost chiar producatorul celor de la Massive Attack.

Marlon Roudette, 25 de ani și Preteesh Hirji, 22, s-au cunoscut într-un studio muzical unde s-au întalnit venind la niște audiții pentru proiecte total diferite. Marlon era deja cunoscut ca DJ și producator de muzica destul de ciudata, iar Hirji era unul dintre cei mai cautați textieri tineri din Londra. Cei doi s-au înțeles perfect și au început sa scoata muzica de calitate pe banda rulanta. Hirji s-a mutat din Caraibe și a facut liceul la Londra. Culmea este ca cei doi au urmat aceeași școala, dar nu s-au vazut niciodata pana la întalnirea din acel studio.

Ambii sunt foarte atașați de compoziție, deși au declarat ca niciodata nu au urmat o școala în adevaratul sens al cuvantului în aceasta direcție. Într-un interviu pentru Ananova declarau ca ei nu concep sa scoata piesele așa, cum le vine cate o idee, sa puna mana pe instrumnete și sa înregistreze. „Totul trebuie pus pe hartie, gandit, ascultat și de abia dupa ce suna aproape perfect, înregistrat”, a spus Marlon.

Citește amanunte despre formația de blues cea mai trendy numai în

Tags: