Formula 1: Prima femeie pilot ar putea concura din 2015

De: Marian Andrei / 12.03.2014, 17:30
Formula 1: Prima femeie pilot ar putea concura din 2015
În 2015, cei de la echipa Sauber speră să intre în analele istoriei moderne ale Formulei 1, promovând-o ca pilot cu acte în regulă pe Simona de Silvestro.

Având doar 25 de ani, Simona de Silvestro are momentan titulatura de „Affiliated Driver”, în cadrul echipei Sauber, ceea ce înseamnă că, alături de titularii Gutierez și Sutil și de pilotul de rezervă Van der Garde, Simona va participa la un program complet de antrenamente.

Pentru că distracție și pentru că informație! Noi te placem, tu ne PLACI?

Elvețianca și-a început cariera serioasă în motorsport, la v\rsat de 18 ani, în cadrul competiției Formula BMW USA, iar în ultimii 4 ani Simona de Silvestro a alergat în IndyCar Series, în 2010 câștigând trofeul „Rookie of the Year”, iar în 2013 a ajuns pe podium în cursa de pe circuitul din Houston.

Acum, Monisha Kaltenborn, prima prima femeie-patron a unei echipe de Formula 1 (după ce fondatorul Peter Sauber i-a predat frâiele în 2012), a decis să îi dea o șansă tinerei Simona de Silvestro, care speră să ajungă în 2015 să piloteze un monopost în Marele Circ.

Am spus istoria modernă a Formulei 1 pentru că, de-a lungul timpului, au mai existat trei femei care au luat startul într-o cursă de Grand Prix.

Află care sunt femeile care au pilotat în Formula 1 pe promotor.ro.