Forumul European al Revistelor Literare

Apropo.ro / 30.07.2007, 10:19
Forumul European al Revistelor Literare
Reprezentanți ai unor importante publicații literare și de cultură din 22 de țări membre ale Uniunii Europene și 22 de redactori-șefi ai unor reviste literare românești se vor reuni, în perioada 5-8 septembrie 2007, la Mamaia, la prima ediție a

Reprezentanți ai unor importante publicații literare și de cultură din 22 de țări membre ale Uniunii Europene și 22 de redactori-șefi ai unor reviste literare românești se vor reuni, în perioada 5-8 septembrie 2007, la Mamaia, la prima ediție a Forumului European al Revistelor Literare.

Forumul European al Revistelor Literare, organizat de Federația Editorilor și Difuzorilor de Carte din România, Asociația Publicațiilor Literare și Editorilor din Romania și Consiliul Județean Constanța, este un proiect ce a obținut o finanțare din partea Ministerului Culturii și Cultelor în cadrul licitației de proiecte pentru promovarea culturii române în străinătate „Promocult”.

La eveniment vor participa reprezentanți din Franța, Spania, Germania, Italia, Grecia și Bulgaria, iar din partea României vor fi prezenți redactori-șefi de la 22 de reviste literare ce fac parte din Asociația Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER).

Programul Forumul European al Revistelor Literare va cuprinde următoarele dezbateri și colocvii : Europa literaturilor și jurnalismul (multi)cultural, Supraviețuirea revistelor literare și promovarea culturii vii și Spiritul critic versus spiritul comercial.

Organizatorii evenimentului consideră că acesta constituie o oportunitate pentru promovarea literaturii și culturii române în revistele europene invitate la Forum și o ocazie de a propune organizarea unei Asociații Europene a Revistelor Literare, ca o inițiativă românească importantă în peisajul cultural instituțional al Uniunii Europene.

În cadrul Forumului va fi lansat un catalog ce va cuprinde prezentarea a peste cincizeci de scriitori români propuși de revistele literare membre ale APLER. Catalogul va include texte în română și o limbă de circulație europeană, cu drepturile de autor oferite gratuit revistelor europene invitate la Forum.

Mediafax

Tags: